Online kiállítást terveznek

Pro Terra Alapítvány

39

A nyári időszakra nem tervez programokat, de ősztől folytatni szeretné tevékenységeit a gyer­gyó­szentmiklósi Pro Terra Alapítvány. Május végén viszont online kiállítás keretében szeretnék megmutatni a képzőművészeti tehetséggondozó program ideje alatt készült alkotásokat.

Fotó: Pro Terra Alapítvány

Március közepén fejeződött be a két hónapon át tartó alternatív képzőművészeti tehetséggondozás, amelyet az alapítvány a kolozsvári székhelyű Erdélyi Tehetségsegítő Tanáccsal és a csíkszeredai Gyermekek Házával közösen szervezett. A program so­rán személyre szabottan foglalkoz­tak azokkal a tanulókkal, akik művésze­ti középiskolában szeretnék folytatni tanulmányaikat, ugyanakkor cél volt az is, hogy felfedezzék a kiemelkedő művészi képességekkel rendelkező diákokat.
– A program március közepén ért véget, néhány nappal a korlátozások bevezetése előtt. Az volt a cél, hogy a diákok felkészültebben tudjanak részt venni az április 1-jétől induló iskolai előkészítő órákon, amelyek végül elmaradtak, de bízom benne, hogy a diákjaink előnnyel indulnak majd a felvételiken. A program végén zárókiállítást terveztünk: ezt online formában május végén szervezzük majd meg, hiszen értékes alkotások születtek, amelyeket szeretnénk megmutatni a nagyközönségnek – mondta Szőcs Zsuzsanna, az alapítvány vezetője.
Az alapítvány a nyári időszakban nem tervez programokat, ősztől – amennyiben a leadott pályázatok pozitív elbírálásban részesülnek – elindul az Élményhatás program és két kézműves-foglalkozás. Addig is online tartják a kapcsolatot a diákokkal, megosztanak kreatív ötleteket, aktuális ösztöndíjprogramokat velük, ugyanígy várják az ő ötleteiket, alkotásaikat is.
Szőcs Zsuzsanna elmondta: kevesebb pályázatot tudtak leadni idén, mint más években, három pályázat esetében már jelezte a kiíró, hogy nem tudja pozitívan elbírálni azokat, de a fontosabb tevékenységeik ettől függetlenül meg tudnak valósulni.

Boncina-Székely Szidónia

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.