2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Online ifjúsági sakkverseny

Több mint ötvenen neveztek be az Alfalvi Fiatalokért Egyesület által szervezett, az online térben zajló ifjúsági sakkversenyre szombaton. A hagyományosan decemberben tartott megyeközi versenyre idén határon túli versenyzők is neveztek.

Megyeiből nemzetközivé nőtte ki magát az Alfalvi Fiatalokért Egyesület által szervezett, az online térben zajló ifjúsági sakkverseny. Az Erdély több településéről nevező játékosok számára jó lehetőség volt, hogy a földrajzi határokat legyőzve megismerkedjenek, versenykörnyezetben fejlődjenek. – A verseny célja az volt, hogy a tehetséges sakkozók kibontakozhassanak, a sakkra épülő készségek fejlődhessenek – nyilatkozta lapunknak Kiss Arnold szervező, sakkoktató.  A hétfordulós svájci rendszerben zajló tornát Nagy Elek Tamás, a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub játékosa nyerte 6,5 ponttal, őt Donici David követte a Marosvásárhelyi Iskolás Sportklubtól 5,5 ponttal. Azonos pontszámmal harmadik lett a mindössze hatéves Kovács Balázs, aki a Szatmárnémeti Voința Sakk Egyesület játékosa.

A megyei játékosok közül saját kategóriájában első lett a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola tanulója, Kiss Hanna (U12), testvére Kiss Abigél (U10) pedig második. Ugyancsak második helyezést ért el a csíkszeredai Léstyán Péter (U12), valamint harmadik lett a székelyudvarhelyi Pálfi Tamás (U14).  – A Chess platformon tartott verseny résztvevői valószínű, hogy ezentúl egyéni barátságos mérkőzéseket is fognak játszani és hamarosan versenyzés közben újra megmérettethetnek, hiszen közelebbről a Marosvásárhelyi Iskolás Sportklub is versenyt fog szervezni – mondta Kiss Arnold. A versenyen részt vevő gyerekek mindegyike ajándékpólót kap, amit a győzteseknek járó trófeákkal postáznak a szervezők.Boncina-Székely Szidónia

Kapcsolódó cikkek:

14,345RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb