2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Online felületen követhető a járművek mozgása

147 kilométernyi megyei útszakaszon, kilenc járművel végzik a gyergyói térség téli útkarbantartási munkálatait. A részleteket Borboly Csaba megyeitanács-elnök tegnap ismertette Gyergyóditróban, a karbantartást végző cég telephelyén. 


Idén Hargita Megye Tanácsa 16 kistérségre bontva írta ki a közbeszerzést a megyei utak téli karbantartására. Hargita megyében a mintegy 661 kilométernyi megyei útszakasz téli karbantartását összesen 42 felszerelt járművel végzik. Gyergyó térségében a Wikend Forest Impex Kft., valamint az Andesit Impex Kft. végzi ezt a munkát a mintegy 147 kilométernyi térségi megyei úthálózaton, kilenc járművel – ismertette a részleteket Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Az útszakaszokat minden reggel 3 és 7 óra között ellenőrzik, szükség szerint csúszásgátlóval szórják meg, az időjárás függvényében délután ismét kimennek a helyszínre csúszásmentesítést végezni vagy eltolni az útfelületről a havat. Bár enyhébb a tél, a csúszásgátló szórása a hőmérséklet-ingadozás miatt kiemelten fontos: a tevékenységet a megyei tanács illetékesei rendszeresen ellenőrzik.

A 16 kistérségre megkötött szerződések értéke meghaladja a 7,6 millió lejt, ebből a Gyergyó- térségi szerződések értéke több mint 1,6 millió lej.

Az utazók meglátásait és bejelentéseit vagy az elakadásokat jelző problémákat Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálatánál, a 0266–207774-es telefonszámon lehet bejelenteni 0–24 órában, valamint a telikarbantartas@hargitamegye.ro e-mail-címen; ugyanitt érdeklődhetünk az utak állapotáról is. Emellett egy új applikációt is a lakosság rendelkezésére bocsátottak, amely a hargitamegye.ro oldalról is elérhető, és általa követhető az útkarbantartást végző autók mozgása a megye területén. 


Kapcsolódó cikkek:

14,351RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb