Online buszmenetrend

Bihar megyei mintára

149

Szerződést írtak alá a Hargita megyei buszmenetrendet online követő applikáció fejlesztésére és beüzemelésére Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a temesvári székhelyű ETA Automatizări Industriale Kft. képviselői.
Bihar megyében már működik hasonló rendszer. A jó példát látva a gyakorlatban is, 2016-ban, Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnöknél tett látogatás során fogalmazódott meg annak igénye, hogy Hargita megyében is elérhetővé tegyenek egy ilyen alkalmazást. Ennek kapcsán keresték az együttműködést a 11 Hargita megyei busztársaság képviselőivel.
Barabás Árpád szerződésfelelős elmondása szerint az applikáció nemcsak a menetrendet, hanem GPS-rendszer segítségével a menetrend szerint közlekedő járműveket is követhetik, annak várható érkezését tervezhetik, és az esetleges késéseket is látják majd az utasok. Az applikáció három nyelven lesz használható és a fejlesztők a megyei tanács kérésére interaktív felülettel is ellátják.
Borboly Csaba szerint az üzemeltető rendkívül nyitottan áll hozzá kéréseikhez, hiszen mindez az utazók kényelmét kell szolgálja.
– Bízom benne, amellett hogy a rendszer megkönnyíti az utazást, egyre többen választják a tömegközlekedést, és a legtávolabbi falvakból is könnyebben és kiszámíthatóbban érnek be az emberek munkahelyükre és a gyerekek iskolába. Szeretnénk elérni, hogy reális és vonzóbb alternatíva legyen a tömegközlekedés a megyében. A rendszerrel ugyanakkor visszaszorítanánk az illegális fuvaroztatást is. Az applikáción belül lehetőséget akarunk biztosítani, arra, hogy az utazók megjegyzéseiket is elküldhessék az üzemeltetőnek, akár fotókkal együtt is – tette hozzá Borboly Csaba.
Augusztus 1-jétől lesz elérhető az applikáció a tervek szerint, addig folyamatosan fejlesztik, tesztelik és betanítják az alkalmazást kezelőket.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek