Önkormányzati választások: Ráduly újrázna és készen áll a versenyre

45

Megpályázza idén is Csíkszereda polgármesteri tisztségét Ráduly Róbert Kálmán, a megyeszékhely jelenlegi polgármestere, azaz indul az RMDSZ előválasztásán, amelyet március 7-én tart a szövetség. Az elöljáró tegnapi sajtótájékoztatóján jelentette be újrázási szándékát, ugyanakkor határozottan leszögezte, nem száll versenybe az RMDSZ csíkszeredai szervezetének elnöki tisztségéért.

Ráduly Róbert Kálmán: más politikai tisztséget nem akarok betölteni                                 Fotó: László F. Csaba

Ráduly Róbert Kálmán elmondta: azért hívta össze a sajtótájékoztatót, mert az újságírók folyamatosan azt kérdezték tőle, megpályázza-e újabb négy évre a polgármesteri tisztséget.
– A polgármesteri tisztségért indulni fogok az előválasztáson. Hosszasan beszélhetnénk arról – mert ezt is kérdezik –, hogy miért az RMDSZ színeiben indulok. Négy évvel ezelőtt gondolkodtam azon, hogy függetlenként induljak, de Kelemen Hunor elnök úrral beszélgetve beláttam, hogy ez számunkra nem járható út. Ha valaki magyar és független, azt Bukarestben függetlennek tekintik – jelentette ki a polgármester.
Hozzáfűzte, az RMDSZ városi szervezetének elnöki tisztségére azért nem pályázik, mert a polgármesteri tisztségen kívül más politikai tisztséget nem akar betölteni.
– Következetesen tartom magam a pártfunkciótól való függetlenséghez. Soha nem volt ugyanaz a személy a város polgármestere és az RMDSZ városi szervezetének elnöke – fejtette ki az elöljáró.
Hozzátette: szerinte ezúttal sem kell ez így történjen.
Újságírói kérdésre kijelentette: nem fél a versenytől, sőt minél többen indulnak a polgármester-jelöltségért az előválasztásokon, annál jobb.
Szóba került az is, hogy mit szólna ahhoz, ha Korodi Attilával kellene megmérkőznie az előválasztásokon. Erre a felvetésre úgy fogalmazott: Korodi eddig elegánsan, úriember módjára kikerülte az erre vonatkozó újságírói kérdéseket, ezért célszerű megvárni, amíg hivatalosan is bejelenti indulási szándékát.
Erre egyébként február 14-én 14 óráig van módja mindenkinek, aki az RMDSZ színeiben szeretne Csíkszereda polgármestere lenni. Az előválasztást – amelyen nemcsak az RMDSZ tagsága, hanem a város lakossága is részt vehet –, március 7-én reggel 9 és délután 7 óra között tartják. Ekkor dől el az is, hogy ki lesz a városi szervezet új elnöke.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek