Önkéntességre szólítanak

112

Benyújthatók a jelentkezési űrla­pok a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségénél a Szenvedélyes életmentő (Salvator din pasiune) önkéntesképző program idei kiírására. Az érdeklődők számára átfogó felkészítést nyújtanak, főként elsősegély-nyújtásban és megelőzésben segíthetnek.

Önkéntesek Csíkszereda főterén. Hasznos segítség Fotó: ISU Hargita

Országos program égisze alatt a készenléti felügyelőség harmadszor hirdette meg a Szenvedélyes életmentő elnevezésű programját. A kezdeményezés jóvoltából önkénteseket képeznek ki, akik vészhelyzet esetén a hivatásos tűzoltók legfőbb segítőivé válhatnak. Az érdeklődők hétfő óta jelezhetik részvételi szándékukat a felügyelőség székhelyén, Csíkszeredában, de a Borvíz utca 2. szám alatti székházban február 23-ig tehetik meg ezt, míg a Hunyadi János utca 8. szám alatti „fő” székházban március 9-ig. A jelentkezési iratcsomókat február 26-tól kezdődően március 9-ig nyújthatják be a Hunyadi János utcai székházban. Minden esetben hétköznapokon 8 és 16 óra között működik az ügyfélszolgálat.
Csak azok a 16–65 év közötti személyek jelentkezhetnek, akik egészségileg képesek a vészhelyzetekben való segítésre, szándékos bűntény miatt nem voltak elítélve, a felügyelőség nem vonta meg az – erre az esetre érvényes – önkénteskedéshez való jogát, és nem alkalmazottja a katasztrófavédelemnek.
Az iratcsomónak jelentkezési űrlapot, személyi igazolvány másolatát, tanulmányi és orvosi igazolásokat, kiskorúak esetén szülők beleegyezését igazoló dokumentumot kell tartalmaznia.
Március 12–16. között elemzik a dossziékat, majd március 26–30. között írják alá a képzésen való részvételről szóló szerződést.
Az elméleti felkészítést egyébként vizsgák zárják le, és ezt követően élesben is „bevetik” az önkénteseket: a felügyelőség járműveit, eszközeit használva főként elsősegély-nyújtásban, humanitá­rius segítségnyújtásban és megelőzésben lehetnek a hivatásosok segítségére.
Részletes információkat az országos felügyelőség honapján (www.igsu.ro), valamint a megyei felügyelőség weboldalán (www.isuharghita.ro) találnak.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek