2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Önkéntesség kompromisszum nélkül

Első alkalommal kapcsolódott be Gyergyószentmiklós a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű nemzetközi programba, melynek során Európa-szerte több ezer önkéntes igyekszik szebbé tenni a környezetét. Gyergyószentmiklóson is sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, és négy helyszínen dolgoztak a hétvégén.


A Háló – Katolikus Közösségek Hálózata gyergyói tagjai révén hirdették meg a programot a városban, mint mondták, a nyári tábor alkalmával találkoztak a nemzetközi program képviselőivel, és igencsak megtetszett a kezdeményezés. Az ifjúsági mozgalomba intézmények és civil szervezetek is bekapcsolódtak, de olyan is volt, aki a sajtóból értesülve, magánszemélyként kívánt részt venni a háromnapos programban.
– Jólesett a résztvevők hozzáállása – fogalmazott a megmozdulás egyik szervezője, Kopacz Zoltán.
Egy tiszta városért címmel hirdették meg Gyergyó­szent­mik­lóson az akciót, az önkéntesek pedig végig ennek szellemében végezték a feladatokat: dolgoztak a református parókiánál, festettek a bábudvarban, igyekeztek rendbe tenni a Szent Erzsébet Öregotthon udvarát, szombaton pedig a Békény medrének tisztításán dolgoztak.
– Azért hívják így a kezdeményezést, mert a résztvevők nem tudták, hogy milyen feladataik lesznek – részletezte megkeresésünkre az Erdélyi Háló Egyesület alelnöke, Pázmán Attila.
A szervezők remélik, jövőre ismét Gyergyószentmiklós szolgálhat a program egyik helyszínéül.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,355RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb