2021, január 17, vasárnap.

Önkéntesként óvják a közösség javait

Mezőt őriztek, szemetet gyűjtöttek és a lakosság tájékoztatására is figyelmet fordítottak az elmúlt két évben a gyergyószentmiklósi polgárőrök. A születésnap megünneplésén bemutatták azt a korszerű eszközt is, mellyel mostantól még hatékonyabb munkát ígérnek.

Hőkamerával őrzik a mezőt éjszakánként
Hőkamerával őrzik a mezőt éjszakánként

[dropcap]T[/dropcap]ámogatóikat hívta meg ünnepelni a Gyergyó­szent­miklósi Polgárőrség. Az elmúlt két évet értékelve Bajkó László, a civilszervezet vezetője elmondta, több téren kifejtett tevékenységük eredményes volt. Elsősorban a mezőőrzésre fordítottak nagy figyelmet, hiszen a városhoz tartozó területeken komoly problémát okoztak a terményt megdézsmáló tolvajok. Fontos megvalósításnak tartják azt is, hogy a gyergyószentmiklósi mezőkről sikerült eltakarítani igen jelentős mennyiségű szemetet és visszaszorítani a szemetelést, úgy, hogy a lakosság segítségét kérték, meg is szaporodtak a bejelentések. A polgárőrök vezetője kiemelte, a lakosság tájékoztatására is igyekeztek hangsúlyt fektetni, azért, hogy jobban figyeljenek saját maguk és javaik biztonságára.
– A jövőben is az a cél, hogy minél eredményesebben dolgozzunk – mondta Bajkó László.
Hozzátette, ezt segíti az a hőkamera is, amit támogatók segítségével sikerült megvásárolni.
A katonai technológiával készült eszköz éjszaka akár 1200 méterről is felismeri az embert, hiszen a testhőt érzékeli. A hőkamerát már a napokban elkezdik használni az éjszakai járőrözések során, a cél az, hogy visszaszorítsák az éjszakai terménytolvajlást, ami jelentősen elszaporodott az utóbbi időben. Az ünnepségen elhangzott, nagyon fontos a városnak az az önfeláldozó tevékenység, amit a polgárőrök végeznek az emberek és javaik védelméért.
– Ahhoz, hogy polgárőrként tevékenykedjenek a közösség érdekében, a szabadidejükből kell feláldozzanak, ezért a városvezetés nevében és magánemberként is elismeréssel, köszönettel tartozom – mondta Nagy Zoltán alpolgármester.
A Gyergyószentmiklósi Polgárőrség megalapításának terve egyébként öt éve született meg, a civilszervezetet 2013 januárjában jegyezték be, júniusban kezdte el a munkát 49 önkéntes. Jelenleg a gyalogos járőrök mellett, terepjáróval, motorkerékpárral és lóháton is teljesítenek szolgálatot a polgárőrök. Továbbra is várják azokat, akik önkéntesként csatlakoznának a civilszervezethez, hiszen munka van bőven.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb