Önkénteseket keresnek

A csíksomlyói ferencesek felhívása

27

A zarándoklat előkészítésében és lebonyolításában idén is számítunk az önkéntes rendezőkre, akik közel három évtizede minden évben önzetlenül segítik a csíksomlyói ferencesek munkáját – olvasható a csíksomlyói ferencesek által közzétett felhívásban.

Fotó: Márk Boglárka

Felhívással fordulnak a csík­somlyói ferencesek a csík­som­lyói pünkösdi búcsú közeledtén azokhoz a férfiakhoz, „akik a Csíksomlyói Szűzanyáért és a magyarság egyik legnagyobb ünnepének jó lebonyolítása érdekében áldoznának idejükből és energiájukból”, arra hívják őket, „jöjjenek, és segítsenek!”
Mint írják, a május 19-i jeles esemény előkészítésében és lebonyolításában idén is számítanak az önkéntes rendezőkre, „akik közel három évtizede minden évben önzetlenül segítik a csíksomlyói ferencesek munkáját”. „Nemcsak azokat várjuk, akik már tagjai a rendezőségnek, hanem új tagokra is számítunk!” – olvasható a felhívásban.
A felhívás aláírói leszögezik: „Bár tudjuk, hogy a zarándokokéhoz képest a rendezőség száma nagyon csekély, de ahhoz, hogy a rendezői munka kellő szakszerűséggel és állandó jelenléttel folyhasson, szükséges biztosítanunk egy minimális létszámot, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy útba igazíthassuk a Csíksomlyóra zarándokoló testvéreinket, akik a világ minden tájáról jönnek hozzánk.”
Végül meghívják „a búcsú jelenlegi és leendő rendezőit” 2018. május 11-én, pénteken este 8-ra a csíksomlyói ferences kolostorban tartandó megbeszélésre, a szervezői munka részleteinek kidolgozására!
„Szeretettel kérjük, jöjjenek, szeretettel várunk minél több rendezőt! Előre is Isten jutalmazza meg nagylelkűségüket!” – olvasható a csíksomlyói ferencesek a búcsú szervezésében segítő önkénteseket toborzó felhívásában.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.