Önkéntesek szépítik a köztereket Taplocán

576

A csíktaplocai Patak utcában, a régi csordagyűjtő helyen végeztek közmunkát a helyi lakosok tegnap délután. Facsemetéket, virágokat ültettek, kerítést állítottak. Tették mindezt főként abból a célból, hogy ellensúlyozzák azt a Csíkszeredában általánosan kialakult véleményt, miszerint a megyeszékhely túl szemetes – tájékoztatott András Hunor Jenő városi tanácsos, a megmozdulás szervezője.

Tudatos polgárai a városnak. Bárki tehet a tisztaságért Fotó: András Hunor Jenő

Nem ez az első alkalom a taplocaiak körében, hogy közmunkát végeznek. A helyi tanácsos felhívására már a városrész több pontján is gyűjtöttek szemetet, illetve szépítették a környezetet. Ez alkalommal a helyiek által Mosóként emlegetett részen öt erdeifenyő-csemetét, rózsákat, tujafát és árvácskákat ültettek, illetve kis kerítést is állítottak, hogy az arra járó csorda ne törje össze az újonnan ültetett növényeket.
– A kezdeményezéssel fel akarjuk hívni az emberek figyelmét arra, hogy tudatos polgárai lehetünk a városnak. Mindenki tehet azért, hogy tisztább legyen a város. Az önkéntes és zöld akcióknak igenis van létjogosultságuk, közösségépítő és a fenntartható fejlődést elősegítő szerepük – mutatott rá a városi tanácsos.
Hozzáfűzte: az önkormányzat hiába áll szerződésben a szemétszállító céggel, ha az emberek nem viszonyulnak tudatosan a környezetük tisztántartásához.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.