Önkéntes Szereda 2020: Rászorulók elérése a cél

30

Online sajtótájékoztató keretében számolt be Korodi Attila parlamenti képviselő, az RMDSZ csíkszeredai szervezetének elnöke a városi szervezet, a Csík Területi Ifjúsági Tanácsa (CSTIT) és a Caritas által létrehozott önkéntes-programról, amely a külföldről hazatérő és karanténban lévő személyeken hivatott segíteni.

Online sajtótájékoztató. Segítségnyújtás a cél                                                                            Fotó: László F. Csaba

Digitális térben zajló sajtókonferenciát hívott össze Korodi Attila, valamint Péter György, a Caritas szociomedikális ágazatának vezetője és Kovács Szécsi Attila, a CSTIT elnöke.
– Olyan családoknak szeretnénk segíteni, akik a járvány, a karantén miatt nem tudnak bevásárolni. A bejelentkezés és rendelés mobil applikáció teszi lehetővé, amelyet a HAMM biztosít – mondta Korodi Attila.
Az online platformon külön modult alakítanak ki, ahol az élelmiszereket tízes listákba csoportosítják, és ezek közül válogathatnak a vásárlók. Mint megtudtuk, az igényeket hetente kétszer fogadják, a megrendelt csomagokat pedig kedden és pénteken szállítják ki.
– Önkéntes fiatalok személyes rendelés alapján házhoz szállítják az igényelt javakat. Valószínű, hogy nagy lesz rá az igény, ezért közel 20 személy dolgozik a megvalósításán – hangsúlyozta Korodi Attila.
Hozzátette, a legideálisabb a bankkártyával való fizetés lenne, de kivételes esetekben megoldható másképp. Indirekt módon történne a csomagok átadása annak érdekében, hogy mind a vásárlók, mind az önkéntesek biztonságban legyenek.
A program szervezői egyeztettek a csíkszeredai önkormányzattal, valamint a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatósággal is. Az önkéntesek beszervezése adatlap kitöltésével történik majd, ezeket kitöltve hétfőig lehet elküldeni az Önkéntes Szereda csapatának.
– Örülök, hogy ilyen kezdeményezések valósulhatnak meg Csíkszeredában. Szeretnénk bevonni a fiatalokat is a programba, hangsúlyozva azt, hogy az egészségmegőrzést tartjuk szem előtt – tette hozzá Kovács Szécsi Attila.
Péter György biztosította a jelenlévőket az együttműködésről és arról, hogy az internetet nélkülöző személyek telefonon is kérhetnek segítséget.

Fülöp Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek