2021, január 25, hétfő.
custom_html_banner1

Öngyilkosság a Szabadság téren

Feltehetően öngyilkosság történt tegnap délután Csíkszereda központjában: egy 40 éves férfi kiugrott az egyik tömbház tizedik emeletéről, és szörnyethalt. A halál körülményeit a rendőrség vizsgálja.

ARP_7375
A rendőrséget 12 óra 46 perckor értesítették, hogy egy személy a Szabadság tér 2. szám alatti tömbház előtt fekszik. Ezt követően egy operatív csapatot küldtek a helyszínre – tudtuk meg Gheorghe Filiptől. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a helyszínre érve megállapították, hogy az áldozat a csíkszeredai, 40 éves Kósa Endre, aki néhány perccel a riasztás előtt felment a tömbház tizedik emeletére, kiugrott a lépcsőház ablakából, és a tömbház előtt álló padra zuhant.
– Az első vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy öngyilkosság történt, természetesen folytatjuk a tragédia további részleteinek és körülményeinek feltárását – jegyezte meg a szóvivő.
A Hargita Megyei Mentőszolgálat diszpécsere kérdésünkre elmondta, a riasztást követően rövid idő alatt a helyszínre értek, de az áldozat már halott volt, nem tudtak segíteni rajta. A mentőstatisztikába erőszakos halálként vezették be az esetet, ez azonban egyaránt jelenthet önkezűséget, balesetet vagy gyilkosságot is – közölte a diszpécser. Hozzátette, az a rendőrség feladata, hogy megállapítsák, a kizuhanása pillanatában élt-e még az áldozat.
A szomszédok, környékbeliek arról számoltak be, hogy a tragédia pillanatában hatalmas csattanást hallottak, először autóbalesetre gyanakodtak.
Az áldozat néhány hete vásárolt lakást a tömbház második emeletén, rendezett családi körülmények között élt, két gyermek édesapja, korábban aktív hokis, majd jégkorongedző volt. Az öngyilkosság okait egyelőre mindenki csak találgatja. (Kósa Endrére emlékező keretes írásunk a Sport rovatban)

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,355RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb