2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Olimpiai selejtező, majd kupameccsek: Sűrű menetrend

Alig egy nap múlva kezdődik Brassóban a férfiválogatott olimpiai selejtező tornája, ám a szakszövetség végleges keretet még nem közölt. A másfél hét múlva kezdődő jégkorong Románia-kupa csoportbeosztásában is változás történt.

Holnap már hivatalos meccs van, de keretet még nem közöltek

Szünet áll be a Erste Ligában, hiszen mind a magyar, mind a romániai válogatott mérkőzéseket játszik. A magyarok Becze Tihamérral a keretben a Hat Nemzet Tornáján, hazai környezetben lépnek jégre, míg a romániai válogatott olimpiai selejtező tornát rendez csütörtöktől vasárnapig. A kvartettben még Izrael, Kirgizisztán és Izland kapott besorolást, tehát nem egy veretes csoportról beszélünk, amelyből illik továbblépni. Ugyanakkor a romániai válogatott keretéről hivatalos értesítés még nem érkezett a Román Jégkorong Szövetségtől.
Jövő hét közepétől már a Románia-kupáé lesz a főszerep, amely mezőnyében változás állt be. A Sapientia U23 ugyanis visszalépett a tornától, miután ezen időszakban az U20-as válogatottba nyolc játékosuk – Demeter Arnold, Szabó Zsolt-Ákos, Boldizsár Cristian, Nagy-Galaczi Géza, Ilyés Tamás, Gecse Olivér, Silló Huba, illetve Karda Előd-Márton – vesz részt egy felvidéki összetartáson. Szintén U20-as válogatottba, csak épp a magyarba kapott behívót a Csíkszeredai Sportklub játékosa, Horváth László, akivel a fedélzeten a csapat Kijevbe utazott a Divízió I/B csoportos világbajnokságra.

A Románia-kupa csoportbeosztása és a műsor

A csoport: Brassói Corona, Gyergyói HK, Bukaresti Sportul Studențesc. B csoport: Csíkszeredai Sportklub, Galaci VSK, Bukaresti Steaua.
December 18., szerda: Galaci VSK – Bukaresti Steaua, Brassói Corona – Sportul Studențesc.
December 19., csütörtök: Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua, Gyergyói HK – Sportul Studențesc.
December 20., péntek: Csíkszeredai Sportklub – Galaci VSK, Brassói Corona – Gyergyói HK
December 21., szombat: szünnap.
December 22., vasárnap: kisdöntő és döntő.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb