szerda, november 25, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Olimpiai kvótát ért a csoportelsőség

Két győzelem után egy döntetlent ért el a román U21-es labdarúgó-válogatott az Olaszországban zajló korosztályos Európa-bajnokságon. Az iksz csoportelsőséget és egyben elődöntőt ért, továbbá olimpiai kvótát is egyben. Németország lesz a soros ellenfél.

Két-két győzelem után úgy várhatta a román és a francia duó az egymás elleni csoportzáró találkozóját, hogy amennyiben legalább ikszelnek, akkor kéz a kézben mennek az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjébe.
Ami a konkrét számolást illeti, egyszerű volt a forgatókönyv a C csoport utolsó mérkőzései előtt a továbbjutást illetően: az egymás ellen meccselő és a csoport első két helyén álló francia és román válogatott egy döntetlennel, vagy maximum kétgólos francia győzelemmel biztosan bejut az elődöntőbe és kiharcolja a tokiói olimpiai részvételt, míg az Eb-házigazda Olaszország az A csoport 2. helyén román győzelemben bízhatott továbbjutása szempontjából.
Ilyen előzmények után a francia–román meccs magától értetődő természetességgel lett gól nélkül döntetlen, a kilencven perc során a két csapat összesen 1, azaz egy darab kaput eltaláló lövést tudott bemutatni – a mérkőzés legnagyobb helyzete a francia kapu előtt a korábbi balmazújvárosi védő, a Mol Vidi kiszemeltje Rus Adrián fejese után alakult ki.
A román válogatott a döntetlennel csoportelsőként jutott tovább az elődöntőbe, ahol csütörtök kora este 19 órától játszanak. A románok 1924, 1956 és 1964 után negyedszer jutnak ki olimpiára 55 év után. Érdekesség, hogy a legutóbbi olimpiai részvétel épp Tokióban volt, ahol jövőben is lesznek a játékok.
A csoport másik meccsén, a már kiesett két csapat, Anglia és Horvátország egyaránt felszabadultan lépett pályára, és egy gálamérkőzésnek is beillő 3–3-as játékot mutattak.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb