szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Olcsóbb belépti díjak és parkolás: Nagycsaládosokat támogatnának

A három vagy több gyereket nevelő családok támogatására készült határozattervezet Gyer­gyó­szentmiklóson. Az elképzelés szerint többféle kedvezményben részesülhetnek majd a városban élő nagycsaládok, ha a tanács megszavazza a tervezetet.

Több erdélyi városban is biztosítanak különböző kedvezményeket a nagycsalá­dok számára. Gyergyószentmiklóson is segítenék a három vagy több gyermeket nevelő családokat. Kémenes László önkormányzati képviselő készített elő határozattervezetet erre vonatkozóan. A javaslat nem kínál nagy értékű kedvezményeket, viszont jelentősen megkönnyíti a nagycsaládok számára, hogy a helyi rendezvényeken részt vehessenek, a sport- és kulturális kínálatot kihasználhassák.
Minden, a helyi önkormányzat alárendeltségébe tartozó intézménynél féláras kedvezményeket javasol a tervezet, akárcsak a parkolási díjak esetében. Így például kedvezményesen mehetnének színházba, múzeumba, a művelődési központ rendezvényeire, korcsolyázni vagy a készülő tanuszodába úszni.
A kezdeményező azt mondta, közösségépítő célja van javaslatának, hogy a nagycsaládokat lehetőségeihez mérten támogassa a város, itthon maradásra ösztönözve őket, a gyerekeknek többletet biztosítva.
A tervezetben feltételként szerepel, hogy a családnak gyergyó­szentmiklósi lakhellyel kell rendelkeznie, a szülőknek pedig munkahellyel is. A gyerekek be kell legyenek íratva a város valamely tanintézményébe, s figyelembe vennék azt is, hogy mennyit hiányoznak az iskolából.
A kedvezményeket kérés alapján biztosítanák, az igénylőknek a család összetételét igazoló aktákat kellene bemutatnia, valamint fényképet is a családtagokról. A polgármesteri hivatal kártyát adna a jogosultaknak, amelyet felmutatva, az adott intézményeknél megkaphatnák az őket megillető kedvezményeket. A kártya két évig lenne érvényes.
A tervezetről az önkormányzatnak kell döntenie.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb