Ökumenikus gyermektábor

73

Negyedik éve szervez nyári gyermektábort a Maroshévízi Református Egyházközség, egy ideje azonban már ökumenikus foglalkozásokról beszélhetünk.

Barticel-Kiss Krisztián ma­ros­hévízi református lelkész kifejtette, már római katolikusok és baptisták, sőt egy ortodox vallású gyermek is részt vesz az egyhetes táborban, amelynek fő témaköre idén a szeretet.
A helyi résztvevők mellett Borszékről, Gödemesterházáról, Székpatakról és Galócásról, 4–14 éves gyermekek vannak a táborban, ahol különböző játékos foglalkozásokon vesznek részt. A szervező lelkész rámutatott: többek között élménypedagógiai foglalkozásokkal igyekeznek elmélyíteni a központi témát, amelyben rajta kívül még egy lelkész, egy teológus és nyolc pedagógus nyújt segítséget. Emellett Barticel a konyhai személyzetnek is köszönetet mondott a hozzáadott munkáért.
A tevékenységek máig tartottak, holnap Beszterce környékére kirándulnak a gyermekek, vasárnap 10 órától pedig a maroshévízi református templomban előadást tartanak a tanultakról. A tábort Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány támogatta.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek