2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Októbertől új vezetője lesz a művelődési központnak

Új igazgató vezeti októbertől a gyergyószentmiklósi művelődési központot. Múlt héten tanácsülésen fogadta el a testület a menedzseri tisztség betöltésére kiírt versenyvizsga eredményét. Ennek értelmében Fórika Sebestyén lesz az intézmény igazgatója.

Fórika Sebestyén
Fórika Sebestyén

Kétszer hirdették meg a versenyvizsgát a gyergyó­szentmiklósi művelődési központ vezetői tisztségének betöltésére, miután tavasszal távozott a korábbi igazgató, Pál Levente.
– Második alkalommal jelentkezett Fórika Sebestyén, a vizsgát jól teljesítette, a bizottság pozitívan értékelte elképzeléseit, így október elsejétől ő töltheti be az intézményvezetői tisztséget – mondta el sajtótájékoztatón Nagy Zoltán alpolgármester.
Hozzátette, örül, hogy fiatal, aktív személy kerül az intézmény élére, és úgy gondolja, eleget tud tenni az önkormányzat azon elvárásának, hogy folytassa és szélesítse a művelődési központ tevékenységeinek körét. Az alpolgármester elmondta azt is, a fiatalember nem ismeretlen a polgármesteri hivatal és a hozzá tartozó intézmények munkatársai számára, hiszen korábban is vállalt szerepet a különböző rendezvények szervezésében, esetenként pedig előadóként volt jelen. Önkéntesként például a tavalyi városnapok szervezésénél is vállalt feladatokat. A közösségformálás, a kulturális élet minél színesebbé tétele a célja az új vezetőnek, aki azt mondta, lokálpatriótaként mindig is fontosnak tartotta a város történéseinek követését, a kulturális életben való részvételt. Mint kifejtette, tapasztalata szerint a művelődési központ és annak programkínálata pozitív változáson ment át az elmúlt években, ezt szeretné továbbépíteni, bővíteni. Konkrét elképzelése, hogy nagy hangsúlyt fektetne sportos tevékenységekre, hiszen a kulturális központ ilyen jellegű rendezvényei mindig nagy népszerűségnek örvendtek és a családokat is megszólítaná különféle programok által. Fórika kiemelte a művelődési központ épületében működő Figura Stúdió Színházzal is szeretne jó együttműködést kialakítani.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb