Oktatókórház lesz A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház: Rezidensképzés indul

65

Az egészségügyi minisztérium január 30-án hagyta jóvá a rezidensképzést a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere. Szó esett még a kórház élelmezési részlegének felújításáról is.

Korszerű felszereléssel gyarapodott az intézmény konyhája. Időszerű beruházás            Fotó: Milik Szilárd Zsolt

Az új jogszabályok értelmében 19 szakágban szervezhet rezidensképzést a csíkszeredai kórház, így bekerül az oktatókórházak körébe.
– Ha ehhez a kutatás terén is eredményeket társítunk, klinikai kórház leszünk, és karnyújtásnyira kerülünk a 2-es kategória elérésétől – hangsúlyozta a kórházmenedzser.
A tegnapi sajtóeseményen részt vett Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, aki elmondta, ambiciózus célokat tűztek ki, amelyeket lassan, de biztosan érnek el.
– A fiatal orvosok idevonzásában nagy szerepe van ennek a fajta képzésnek. Egyéb kihívásokkal is szembe kell néznünk, mint az orvoslakások biztosítása, ebben a kérdésben jelenleg az önkormányzat válaszára várunk – tette hozzá a megyei tanács elnöke.
A kórház élelmezési részlegén eszközölt beruházásokról is beszámoltak: 2019-ben összesen 376 498 lejt fordítottak a konyha korszerűsítésére, felszerelésére.
– Időszerű volt a beruházás, főzőkályhákat, főzőüstöket, tárolóegységekkel ellátott asztalokat szereztünk be, emellett új a ventilációs rendszer is – mondta dr. Konrád Judit.
A követelményeknek megfelelően zajlottak a munkálatok annak érdekében, hogy minőségi élelmiszert biztosítsanak a betegeknek és a személyzetnek egyaránt.
– A munkálatok egy része minisztériumi finanszírozásból valósult meg. Igyekszünk folyamatosan javítani, cserélni az eszközöket, hiszen az élelmezés is fontos része a gyógyulásnak, valamint a személyzet munkájának – tette hozzá László Botond gazdasági igazgató.
Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke kiemelte a helyi termék mozgalmakkal való együttműködés fontosságát, illetve azt, hogy több helyi termelő termékét szeretnék felhasználni az egészségesebb, gazdaságosabb fogyasztás érdekében, ami nemcsak a kórháznak, de a térségnek is hasznára válhat.

Fülöp Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek