Oktatásfejlesztést célzó kérdőív

88

Lapunkban többször is olvashattak a gyergyóremetei önkormányzat és a helyi Fráter György Általános Iskola kezdeményezéséről: külső szakemberek bevonásával oktatásfejlesztési projektbe kezdtek. A hároméves program részeként ezúttal online kérdőívet állítottak össze, amelyre a remetei általános iskolai oktatás elmúlt tizenöt évében végzett diákok válaszait várják.

Több felmérést is végeztek már a gyergyóremetei Fráter György Általános Iskolában, ezek eredményeiről többször is olvashattak már lapunk hasábjain. A statisztikai felmérések mellett, képzések, kompetenciamérés, ugyanakkor különböző műhelymunkák, valamint egyéni és csoportos beszélgetések is voltak.
A kezdeményezés nyomán, tavalyelőtt elkészítették az iskola fejlesztési stratégiáját, célként pedig a diákok eredményességének és motivációjának növelését, az intézményben zajló pedagógiai munka erősítését, valamint a szülőkkel való kommunikáció hatékonyságának növelését fogalmazták meg.
A projekt további részeként, jelenleg egy iskolai életútfelmérést hirdettek meg azok számára, akik 2003–2017 között Remetén végezték általános iskolás tanulmányaikat. A község Facebook-oldalán található kérdőív egy másik internetes felületre irányítja az érdeklődőt, a megfogalmazott kérdések pedig az egykori diákok oktatási és munkaerőpiaci életpályájára, családi helyzetére, illetve az iskolával kapcsolatos véleményükre vonatkoznak.
A válaszokat legkésőbb január 14-ig várják, a felmérés lezárását követően pedig három táblagépet és egyéb ajándékot is kisorsolnak a kérdőív kitöltői között. A szervezők rámutatnak, a sorsoláson való részvételhez szükségszerű megadni a nevet és a nyolcadik osztály elvégzésének évét, azonban hangsúlyozzák: a válaszokból kapott adatokat névtelenül, kizárólag statisztikai összesítésként dolgozzák fel.

Kertész László

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.