Okostelefonos alkalmazás véradóknak

Valós időben jelzik, ha vérre van szükség

24

Donorium – ez a neve annak az új okostelefonos alkalmazásnak, amelynek köszönhetően (egyelőre) az ország öt vérközpontja valós időben jelzi a regisztrált véradóknak, ha sürgősen vérre van szükségük. A tegnap bemutatott és elindított alkalmazás Android- és iOS-telefonokra is letölthető.

Az egyelőre Aradon, Bá­kó­ban, Bukarestben, Kon­stan­cán és Ploieşti-en hasz­nálható alkalmazáson keresztül a regisztrált véradók üzenetet kapnak, ha sürgősen vérre van szükség. Az üzenetben feltüntetik azt is, hogy milyen vércsoportú donorokat várnak, és az, aki vért szeretne adni, időpontot foglalhat a vérvételre. A alkalmazás azt is jelzi, hogy mennyi időn belül van szükség a vérre, illetve az is megtekinthető, hogy hányan jelentkeztek donornak – mondta Dragoş Mutaşcu, az alkalmazást elkészítő Smart Society Egyesület alapítója.
A Donorium applikáció létrehozásának egyik oka, hogy több rendszeres véradó a szabadságát tölti, ezért nem tud vért adni. De súlyos balesetek, esetén is jelzik, ha több vérre van szükség. A véradók három nappal azelőtt, hogy először vért adnának az alkalmazáson végzett előjegyzést követően, minden információt megkapnak a véradás tudnivalóival kapcsolatban.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek