Ob-t rendeznek

42

A megyeszékhelyen és környékén kerül sor szombaton az országúti kerékpáros Junior-kupa harmadik, egyben utolsó futamára, és ekkor kerül sorra a gyerekek számára kiírt országos bajnokságra is. A Junior-kupa része az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatának.

Két rangos kerékpárversenynek is otthont ad szombaton Csíkszereda és környéke. A gyerek-, ifjúsági és kadét kerékpárosok számára szervezi a Tusnad Cycling Team a népszerű versenyorozatot, a Junior-kupa harmadik, egyben utolsó futamát Csíkszereda és Hargita Megye Önkormányzatával partnerségben. A verseny szerves részét képezi az Európai Mobilitási Hét programsorozatnak, amelyet a Polgár-Társ Alapítvány szervez. A viadalt amatőr sportolók számára tartják, az egy versenyre szóló licenc 10 lejbe, a benevezés 30 lejbe kerül. A verseny rajtja az Unió és a Szabadság utcák kereszteződésénél lesz.
Az 5–6 (D1-kategória) évesek egy 820 méteres pályát teljesítenek az Unió, a Galamb, a Szentlélek és Nyárfa utcában, ugyanezen az útvonalon és 7–8 (D2) évesek két kört tesznek majd meg. A 9–10 (C) évesek az Unió, a Galamb, a Szentlélek, a Nyárfa, a Venczel József és a Fennsík utcában kialakított pályán három, a 11–12 (B) öt, a 13–14 (A) évesek hét kört teljesítenek. A kadét korosztály (15–16 évesek), illetve az ifjúságiak (17–18 évesek) a rajtot követően a Galamb és a Szentlélek utcák érintésével elhagyják a megyeszékhelyet, és a 123B megyei úton Mindszent felé kerekeznek, majd Csíkbánkfalvánál megfordulnak, és visszatérnek Csíkszeredába, ahol tíz kört teljesítenek a C-A-B korcsoport számára kialakított pályán.
Szintén szombaton a Román Kerékpáros Szövetség is ugyanazon az útvonalon szervezi meg a gyerek országos bajnokságot, amely a Junior-kupával ellentétben csak leigazolt, hivatásos sportolók számára ad lehetőséget a megmérettetésre. A szervezők mindkét versenyre, az előzőekhez hasonlóan, a regisztrációkat szombaton a helyszínen fogadják, reggel 8 és 9.30 között.

Győzelem Debrecenben
Harmadik alkalommal szervezték meg vasárnap a Debrecen Kerékpáros Körversenyt, amely során az U19, a felnőtt, a master és a senior kategóriában nevezők egy 120 kilométeres szakaszt kellett teljesítsenek. A kétmillió forintos összdíjazású versenyen a Tusnad Cycling Team négy sportolója is jelen volt. A viadalt Andrei Nechita nyerte meg, Sebestyén Szabolcs a második, Novák Károly Eduárd pedig az ötödik helyen ért célba. A csíki csapatból még Vlad Dobre indult a viadalon.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek