Óvást nyújtott be az SZKC

57

A Bukaresti Dinamo férfi kézilabdacsapat trénereinek edzői könyveiben nem volt érvényes orvosi láttamozás, emiatt a játékvezetők ki is utasították a kispadról a Székelyudvarhelyi KC elleni, szerda esti találkozón. Húsz perc után mégis a pálya széléről dirigáltak. Óvást nyújtott be ebben az ügyben az SZKC a szakszövetségnél. De nem csak ez borzolta a kedélyeket.

Nem szabadott volna a kispadon üljenek a fővárosi edzők Fotó: Csedő Attila
Nem szabadott volna a kispadon üljenek a fővárosi edzők Fotó: Csedő Attila

Közleményben jelezte a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapatának vezetősége, hogy a szerda esti Bukaresti Dinamótól elszenvedett 38–34-es vereséget követően óvást nyújtott be a szakszövetséghez.
„A telt házas közönség láthatta, hogy a fővárosiak két edzője, Eliodor Voica és Sebastian Bota a kispad mögötti lelátón ül, és onnan irányítja tanítványait. Aztán a 22. percben hirtelen átugorták a palánkot, elfoglalták helyüket a pálya mellett. A játékvezetők a találkozó előtt vették észre, hogy a két szakember edzői könyvecskéjében lejárt az éves orvosi láttamozás – ami kötelező. Ezért nem engedték meg, hogy a kispadra üljenek az első minutumtól. Hogy kerültek mégis a kispadra? – tehetjük fel a kérést. Állítólag a huszadik perc környékén faxon érkezett meg a dokumentum, miszerint elvégezték az orvosi vizsgálatokat, ez alapján pedig egészségesek, alkalmasak a feladat elvégzéséhez. Honnan jött a dokumentum? – újabb kérdés. Erre sincs egyértelmű válasz. A bukarestiek vezetősége a találkozó előtt megpróbálta a sportcsarnokban elintézni az orvosi láttamozást. Először az SZKC csapatorvosát, aztán a helyszínre érkező mentőorvost kérte erre. Mindketten elutasították, mondván, vizsgálat nélkül nem tehetnek pecsétet a könyvbe. A megfigyelő szerint a fax egy, a belügyminisztérium fejlécével ellátott dokumentumon érkezett. A szövetség versenyszabályzata szerint minden román bajnoki meccsen kötelezően egy trénernek a kispadon kell lennie, akivel a klub szerződésben áll. Akkor a harmadik kérdésünk: hogyan kezdődhetett el a meccs edző nélkül a padon? Az SZKC tegnap kifizette az óváshoz szükséges 1000 lejes pénzösszeget, így ez hivatalossá vált” – áll az SZKC közleményében.
Lapunk információ szerint a mérkőzés előtt, alatt és után viszont nem csak ez borzolta a kedélyeket. A fővárosi alakulathoz tartozó hivatalos személyek egész végig alattomos viselkedést tanúsítottak. Előbb a székely himnusz közönség általi eléneklését kifogásolták és fejezték ki nemtetszésüket. A szurkolókkal, illetve az SZKC hivatalos személyeivel is kötekedtek. A mérkőzés végén pedig az SZKC-játékosokat is inzultálták szóban és tettekkel is. A legrövidebbet Tálas Huba húzta, akit kezénél fogva is ráncigáltak. Ezt követően az SZKC vezetőedzője, Vlad Caba is szóváltásba keveredett két fővárosi személlyel. A rendfenntartók húztak kordont a vitázó felek között.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek