Ötvenéves vezetékeket cserélnek ki

Processed with VSCO with preset
104

Felújítják Gyergyószentmiklós ivóvízhálózatát. Erre vonatkozó támogatási szerződést írt alá Nagy Zoltán polgármester a fejlesztési minisztériummal. A városvezető sajtótájékoztatón azt mondta, az év második felében kezdődhet a munka.

Nem lesz egyszerű a kivitelezés – véli a polgármester Fotó: Nagy Levente

A csatornahálózat bővítésére, valamint utcák felújítására vonatkozó támogatási szerződések megkötését követően újabb infrastruktúrafejlesztésre vonatkozó szerződést írt alá Nagy Zoltán polgármester a fejlesztési minisztériummal. A város ivóvízhálózatának felújítására kap több mint 11 millió lej támogatást az önkormányzat, az 500 ezer lejes önrészt hitelből tervezi előteremteni a városvezetés. Hamarosan részletes kivitelezési terv készül, több mint 28 ezer méternyi vezetéket cserélnek majd ki. A polgármester sajtótájékoztatón elmondta, sok utcában vannak fém és azbeszt vízvezetékek, némelyek 50–60 évesek, sok helyen elavultak, megrongálódtak, emiatt nagy a vízveszteség. A tervezett felújítás a város 55 utcáját, valamint a 3 lakónegyedet érint.
Nagy szerint örvendetes, hogy végre megvalósulhat ez a beruházás Gyergyószentmiklóson, viszont megjegyezte, nagy szükség lesz a lakók türelmére, ugyanis a víz- és csatornahálózat felújítása, bővítése miatt egyes utcákat több rendben is felásnak majd, hogy a vezetékeket különböző mélységekbe lefektessék.
– Nem lesz egyszerű, sok helyen lesz sár, por, nehézkes közlekedés, de anélkül nem lehet fejleszteni – fogalmazott a polgármester.
A városvezető azt tervezi, hogy a projekt levezetésével, a munka ellenőrzésével szakértői céget bíznak majd meg, annak érdekében, hogy biztosan rendben menjen a kivitelezés.
Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke azt mondta, nagy előrelépést jelent, hogy a város egészében lesz korszerű víz- és csatornahálózat. Hangsúlyozta, ennek megléte alapvető fontosságú bármilyen más fejlesztés megvalósítása előtt.
– A lakosság életminősége javulni fog, senkinek nem mindegy, a gyerekeink milyen körülmények között nőnek fel – fogalmazott Barti.
Hozzátette, amint ezen munkálatok végére érnek, nagyobb figyelmet lehet majd fordítani az utcák rendbetételére.
A tervek szerint a vízhálózat felújítását négy év alatt végzik majd el, a polgármester azt reméli, már idén hozzáfognak a hosszas közbeszerzési eljárások után.
Nagy Zoltán megjegyezte, további támogatási szerződések aláírására készülnek a fejlesztési minisztériummal, ezek a Gyilkostó üdülőtelep víz- és szennyvízhálózatának kiépítését, valamint a teherforgalmi útszakasz felújítását foglalják magukba.

Nagy Levente

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.