csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Osztozkodtak az elsőségeken

Több mint négyszáz kisfocis jelenlétében három helyszínen rendezték meg az elmúlt hétvégén negyedik alkalommal az utánpótlás Csíkszereda-kupát. Az első helyeket a Székelyudvarhelyi FC, illetve az FK Csíkszereda korosztályos csapatai zsebelték be három a kettő arányban.

Kisfocisok zsivajától volt hangos a terem Fotó: László F. Csaba

Tíz város, 43 csapata és több mint négyszáz kisfocisa mérte össze tudását a negyedik alkalommal megszervezett Csíkszereda labdarúgó utánpótláskupán. A tornán a Székelyföld Labdarúgó Akadémia csíkszeredai központja mellett az alközpontok gyerekcsapatai vettek részt. Az öt korosztályból a házigazda FK Csíkszereda az U8-as és U11-es korosztályban győzni tudott, az U10-ben és U7-ben második lett, az U9-es csapat a harmadik helyen végzett. A Székelyudvarhelyi FC az U7-es, az U9-es, az U10-es korosztályokban diadalmaskodott, az U8-ban, illetve az U11-ben a második pozícióban zárt.
A mérkőzések három helyszínen zajlottak, a József Attila iskola és a Márton Áron Gimnázium tornatermében, valamint az Erőss Zsolt Arénában. A szervezők célja, a gyerekek megfigyelése és az alközpontokban futballozó tehetségek feltérképezése volt. A legjobbakat kupával, érmekkel és oklevéllel jutalmazták, de számos különdíjat is kiosztottak.

Csíkszereda-kupa
U7-es korosztály: 1. Székely­udvarhelyi FC, 2. FK Csíkszereda, 3. Marosvásárhelyi MSE. Különdíjak: legjobb játékos: Györfi Bence (SZFC); gólkirály: Bíró Botond (FK Csíkszereda).
U8-as korosztály: 1. FK Csíkszereda, 2. Székelyudvarhely FC, 3. Szászrégen. Különdíjak: legjobb játékos: Sebestyén Örs (SZFC); legjobb kapus: Karda Hunor (FK Csíkszereda); gólkirály: Máté Apor (FK Csíkszereda).
U9-es korosztály: 1. Székely­ud­varhely FC, 2. Sepsiszentgyörgyi OSK, 3. FK Csíkszereda. Különdíjak: legjobb játékos: Pál Mátyás (FK Csíkszereda); gólkirály: Brügger Dániel és Szép Dávid (FK Csíkszereda); legjobb kapus: Péter Zalán (SZFC).
U10-es korosztály: 1. Székely­udvarhely FC, 2. FK Csíkszereda, 3. KSE Kézdivásárhely. Különdíjak: legjobb kapus: Deáky Zsombor (FK Csíkszereda); gólkirály: Joó Barnabás (SZFC).
U11-es korosztály: 1. FK Csíkszereda, 2. Székelyudvarhely FC, 3. Sepsiszentgyörgyi OSK. Külön­díjak: gólkirály: Blențeș Andrei (FK Csíkszereda), legjobb játékos: Balogh Szilárd (FK Csíkszereda); legjobb kapus: Péter Zalán (Szé­kely­udvarhely FC).

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb