hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Összefogás kell a jövőért

Közel ezer szurkoló jelenlétében szervezett tiltakozó akciót a Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete, amely rendezvénnyel igyekezett rámutatni arra, hogy nagy baj van a klub háza táján, amelynek fő okozóját Hodos László klubelnök személyében látják. A leváltását vagy felmondását várják a tisztességes jövő érdekében.

Elégedetlenek a Sportklub szurkolói Fotó: László F. Csaba

Tiltakozó akciót szervezett a Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete, amelyre a pénteki Belgrádi HK elleni jégkorong MOL Liga-mérkőzés előtt került sor. A közel egyórás tüntetés során elsőként Boda Jenő volt tanár szólalt fel, aki felvázolta a jégkorongcsapat fényes múltját a kezdetektől napjainkig.
A sort Tófalvi Éva, a Sportklub korábbi sílövője, illetve Vaclav Novak, a négy évig Csíkszeredában sportoló jégkorongozó levele folytatta. Tófalvi levelének felolvasása előtt súlyos vád hangzott el a klubelnök, Hodos László személye ellen, aki meg szerette volna tiltani a sílövőnek, hogy levelet írjon, és azt felolvassák. Az állítólagos fenyegetés ellenére az felolvasásra került, amelyben Tófalvi fájdalmát fejezte ki, miszerint éveken át a Sportklub hírnevét öregbítette, de az a legnagyobb bajában – a meldonium használata miatti doppingbotrányban – nem állt ki mellette. Sőt miután kiderült ártatlansága és újfent szeretett volna a klub kötelékben dolgozni, a klubelnök őt, illetve edzőjét, Márton Simont megalázta, majd egy méltatlannak tartott 700 lejes fizetést ajánlott fel. Zárásként megjegyezte: „a Sportklub nemcsak egy munkahely kell legyen, hanem egy hivatás, egy életérzés. Sportklubosnak lenni büszkeség, és ezt mindig szem előtt kell tartani”.
Hasonló végkimenetelű volt Václav Novak jégkorongozó levele is, aki sajnálatát fejezte ki, hogy a Sportklub kötelekében levő sportolók nincsenek megbecsülve. Visszaemlékezésében elmondta, hogy ideérkezésekor minden rendben volt a klub körül, a bajok akkor kezdődtek, amikor Hodos László lett az elnök és folyamatosan megromlott a hangulat a csapaton belül. Mikor nem jöttek az eredmények rendre, a légiósok voltak a hibásak és jöttek a 20-25 százalékos fizetéslevonások, amelyek a legjobban a hazai játékosokat sújtották, hiszen ők kevesebb fizetést kaptak. Folytatásként megemlítette, hogy a klub vezetősége nem a csapatépítésén dolgozik, illetve, hogy a játékosok felé tanúsított bánásmód is megkérdőjelezhető.
A sportolók után a közéleti személyiségek vették át a szót. Elsőként Tánczos Barna szenátor, a jégkorongszövetség korábbi elnöke kifejtette, hogy a csíki jégkorong megmentéséért egy négyes fogat vállalhat nagy szerepet: a román és a magyar állam, a városi önkormányzat, illetve a támogatók. Ez a négyes fogat szükséges ahhoz, hogy a klub menedzsmentjében változás történjen. Továbbá kifejtette, hogy támogatja a szurkolókat, illetve véleménye szerint is személyi cserék szükségesek a klub életében, és egy olyan vezetőre van szükség, akinek a klub hivatást jelent.
Ezt követően szót kért Csíkszereda polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán is, aki felvezetőjében ismertette, hogy elsőként mondta meg, hogy Hodos László nem alkalmas a klub vezetésére. A személyi csere mellett fontosnak tartotta kiemelni, hogy vissza kell csábítani azokat a helyi játékosokat, akiknek a hátán a „szőr feláll” a székely himnusz hallatán és nemcsak a pénz érdekli, továbbá vissza kell csábítani az elpártolt, illetve elűzött támogatókat. Csak összefogással lehet megoldani a problémát és ehhez „kemény munka, nagy hit és bizalom kell”, hogy a Sportklub továbbra is a küzdelem szimbóluma maradjon.
Zárásként a szurkolók szólaltak fel, akik a gyenge szereplés okát a klubelnök személyében látják. „A legnagyobb gond az, nem látszik, hogy lenne valamiféle stratégiájuk a helyzet változtatására” – fogalmazták, majd lemondásra szólították fel Hodos Lászlót.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb