Orbán Lehel aranyérmes

Botrányos leléptetés

254

Sűrű napokon vannak túl a csíkszeredai cselgáncsozók, és ugyancsak nehéz hétvége elé néznek. Az U23-as országos egyéni bajnokságon egy arany- és két bronzérem volt a termés, hétvégén viszont a felnőttek mezőnyében kell helytállni. Ugyanakkor a szörényvári események nem múltak el incidensek nélkül.

Albu Botond tanítványaival, a bajnok Orbán Lehellel és Kocsis Hunorral

Szörényvár adott otthont a múlt hétvégén az U23-as egyéni cselgáncs országos döntőnek, ahol több csíki cselgáncsozó is remekül szerepelt. A 60 kilogrammosok súlycsoportjában Orbán Lehel nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő és az első helyet szerezte meg. A VSK Csíkszereda sportolóját külön dicséret illeti, hogy minden egyes küzdelmét ipponnal fejezte be. Az arany- mellé még két bronzérem sorakozik fel a sorban. Kocsis Hunor (90 kg, Csíkszeredai Sportklub) és Kosza Hanna (78 kg, ISK-Szenttamás) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Közel volt ehhez Antal Botond (ISK Csíkszereda) is, aki a 60 kilogrammosok között az ötödik helyet csípte el.

Megverették Dávidot
A 73 kilogrammosok között indult Dávid László a Csíkszeredai Sportklub versenyzője, aki a torna alatt méltatlan helyzetbe került. A sportoló az első két kört magabiztosan vette, a harmadikban a Kolozsvári U CSM-Dinamo sportolójával, Sulca Adrian Iosiffal került szembe. Dávid 18 másodperccel a vége előtt egy waazarival vezetett a női szövetségi kapitány Florin Bercean tanítványával szemben. Ekkor kezdődtek a bajok és kapta az első intését (Shido), majd 10 másodperccel később a másodikat, a meccs vége előtt eggyel a harmadikat, amellyel végül leléptették és ellenfelét juttatták tovább. A játékvezetők nem akartak intést adni, ám a bírói testület felügyelője, Marius Jeberean beleszólt, és így kapta meg a harmadik intést. A szörényvári teremben hatalmas volt a felháborodás, több edző és sportoló kivonult, így tiltakozva az ítélet ellen. Dávid végül hetedik lett, míg Sulca megnyerte az országost.
Az esetről Albu Botond edzőt kérdeztük, aki lapunknak nyilatkozva megjegyezte, hogy egyértelmű volt a szándék, már az első intés is nevetséges. „Utólag elküldtük a meccs videofelvételét a szövetséghez, panasszal éltünk, de meg vagyunk győződve, hogy semmi hozadéka nem lesz” – fogalmazott Albu a következményekről.

Jászvásáron küzdenek
Pihenésre viszont nem sok idő maradt. Hétvégén újabb erőpróba elé állnak a cselgáncsozók, hiszen Jászvásár ad otthont a felnőtt országos bajnokságnak. Itt hat csíkszeredai sportolónak szoríthatunk majd a minél jobb eredmény eléréséért. A Szörényváron aranyérmet nyerő Orbán Lehel (VSK), illetve Radvánszky Ádám (VSK) a 60 kilogrammosok között, Dávid László (Sportklub) és Papp Róbert Flórián (VSK) a 73, Szőcs Elemér (Sportklub) a 81, míg Koncz Botond (VSK) a +100 kilogrammosok között indul a megmérettetésen.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek