Önkénteseket toboroznak a hadseregbe

Segítenek az iratcsomó összeállításában

119

A Honvédelmi Minisztérium a 2015/270-es törvény alapján idén is meghirdette az önkéntesek toborzását a hadseregbe. A jelöltek junius 8-ig nyújthatják be a szükséges iratokat Csíkszeredában, a Vár tér 1-es szám alatt található katonai nyilvántartó központban.

A csíkszeredai katonai központ. Jelentkezőket várnak

Idén is folytatódik az önkéntesek toborzása és kiválasztása a hadseregbe a 2015/270-es törvény alapján – tájékoztatta lapunkat a Hargita Megyei Katonai Központ. A jelöltek kiválasztása április 2-án kezdődött el, és egészen június 8-ig tart, ebben az időszakban várják az érdeklődőket.
A jelölteknek a következő dokumentumokat kell benyújtaniuk a megyei/körzeti katonai központhoz: személyazonossági igazolvány (eredeti és másolat), erkölcsi bizonylat, tanulmányokat igazoló iratok (eredeti és másolat), gépjárművezetői engedély (eredeti és másolat), katonakönyv (eredeti és másolat) – azok számára, akik tartalékosnak jelentkeznek.
Idén Brassó, Bákó és Kovászna megyében több mint 100 hely van önkéntes katonák és tisztek számára, Hargita megyében azonban idén sem hirdettek meg helyeket. Emiatt a csíkszeredai katonai nyilvántartó központban összeállítják ugyan a szükséges iratcsomókat, és tájékoztatják a jelentkezőket, de tovább kell küldeniük őket.
További részletekért a Vár tér 1-es szám alatt vagy a 0266–371520-as telefonszámon lehet érdeklődni hétfőtől péntekig 8.30-tól 16 óráig.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.