Nyugdíjba vonul az igazgató

121

Kopacz Katalin nem kívánja folytatni 24 éves igazgatói tevékenységét a Kájoni János Megyei Könyvtár élén. Döntéséről a hét elején tájékoztatta az intézményt fenntartó megyei önkormányzatot. Kopacz Katalin nyugdíjba vonulásával újra versenyvizsgán kell meghirdetni a Kájoni János Megyei Könyvtár menedzseri tisztségét.

A Monoki István-díjjal. Elég volt

Az Erdélyi Magyar Közmű­velődési Egyesület (EMKE) tavalyi díjátadó ünnepségén a hazai magyar könyvtárügy szolgálatában kifejtett érdekképviseleti, közösségépítő és szervezői tevékenységéért Kopacz Katalin vehette át a Monoki István-díjat. Az intézményt 1993 óta vezető könyvtáros bő 24 évvel ezelőtt még új tervekkel és lendülettel nézett a jövőbe, az elmúlt időszak eseményei, sikertelen menedzseri szóbeli vizsgája után azonban úgy döntött: visszavonul.
– Elég volt. Többet nem jelentkezem a menedzseri tisztséget betöltő versenyvizsgára. Úgy döntöttem, nyugdíjba vonulok – nyilatkozott szűkszavúan lapunknak.
Amint azt már korábban megírtuk, Kopacz Katalin a menedzseri tisztségre kiírt versenyvizsga írásbeli részét jól teljesítette, a szóbeli állásinterjún tanácsolta el a vizsgáztató bizottság.
A Kájoni János Megyei Könyvtár élére azóta sem jelentkezett senki, a megyei önkormányzat az újabb versenyvizsga lebonyolításáig valószínűleg ideiglenes megbízottat nevez ki az intézmény élére.

Pál Bíborka

A cikk a Hargita Népe március 7-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.