Nyugdíjazását kérte, nem menesztették

50

A központi sajtóban terjesztett álhírek miatt Radu-Sandu Moldovan, a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség leköszönő vezetője sajtótájékoztatót hívott össze tegnapra. Hangsúlyozta: nem menesztették, csupán elfogadták a nyugdíjazási kérelmét. A lejárató hír közlőit feljelenti.

Radu-Sandu Moldovan rendőrkvesztor – mint arról lapunk is beszámolt – elhagyja hivatalát, nyugalmazásával indokolt kérelmét szerdán elnöki rendelettel hagyta jóvá Klaus Johannis. Egyes bukaresti sajtóorgánumok ezzel szemben azt terjesztették, hogy menesztették Moldovant.
– Július 22-én küldtem el a nyugdíjazási kérelmemet, ezt szerdán aláírta az államfő, várhatóan még ma megjelenik a Hivatalos Közlönyben, és ettől kezdve megszűnik a munkaviszonyom a belügyminisztériummal – nyilatkozta az 57 éves, visszavonuló megyei rendőrkapitány. – Úgy döntöttem, hogy itt az idő átadnom a tisztségemet, bő 30 év szolgálat elég volt. Nem erőltettek, nem kérték, hogy ezt tegyem, saját elhatározásból döntöttem így – mondta.
A megyei rendőrparancsnoki tisztséget meghatározatlan ideig helyettese, Constantin Mihalache főbiztos veszi át, aki vizsga útján parancsnokká léphet előre. Leköszönő beszédében Moldovan megjegyezte: Hargita megyét az ország három legbiztonságosabb megyéje között tartják számon, az új vezetők szakmai felkészültsége pedig garantálja a további helytállást.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.