Nyugdíjaskorban is megmaradni derűsnek

Új NYÖP-székházat avattak Szentegyházán

731

Új fejezet kezdődik a Szentegyházi Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztára (NYÖP) életében, hiszen az elkövetkezendőkben a helyi nyugdíjasoknak is lehetőségük nyílik klubtevékenységekre, kisebb rendezvények megtartására. Tegnap a déli harangszót követően új székházat avattak a Mihai Eminescu utcában.

„Legyen hitük értékelni a szépkort”. Örömtánc Fotók: Nagyálmos Ildikó

Bitai Magdolna, a Székely­ud­varhelyi Önsegélyző Pénz­tár elnöke ünnepi beszédében kiemelte: régi terve a vezetőtanácsnak, hogy Szentegyházán is létesüljön egy olyan székhely, amely civilizált körülmények között fogadhatja a pénztár 620 tagját, s ahol nemcsak kölcsönzési szolgáltatást nyújtanak, de lehetőség nyílik – külön teremben – a szabadidő hasznos eltöltésére, kulturális tevékenységek megszervezésére is.
– Minden embernek szíve vágya, hogy egyszer saját otthont teremtsen magának, családjának, ahol biztonságban érzi magát. Ez a szentegyházi nyugdíjasok körében is így volt. Az új ruhába öltöztetett lakrész értelmes, kulturált törzshelye lehet a város nyugdíjasainak. A klub kiváló lehetőséget nyújt majd az időseknek a kikapcsolódásra: lehet itt találkozni, születésnapokat szervezni, dalolni, igazi közösségi életet élni. Az itteni közösségen múlik, hogy miként szervezik meg szabadidejüket. Remélem, rövidesen kialakul a házirend, és a szentegyháziak birtokukba veszik a székházat – fogalmazott Molnár Tibor polgármester.

Koncsag László plébános arról beszélt, hogy a szépkorban, az elértéktelenedés folyamatában a mindenható Isten állandóan rendelkezésünkre áll, de emellett mindenkinek szüksége van egy közösségi helyre, ahol megállhat, elfeledkezhet problémáiról, és örülhet annak, hogy van értelme az életnek, szépkorban is van öröme, gyönyörűsége, s ehhez nem csupán felnőni kell, hanem megélni is.
– Megmaradni derűs léleknek akkor is, amikor testi egészségünk cserbenhagy, és akkor is, amikor minden arra játszik rá, hogy elmúlóban van az élet, és készülni kell az Istennel való találkozásra. Mindig vannak olyan társak, akik bátorítanak, örömet, reményt adnak. Kívánom, hogy Isten szeretetében éljenek, ne keseredjenek bele az öregségbe, hanem legyen erejük, hitük, bizalmuk értékelni a szépkort – adta áldását az idősekre és a székházra Koncsag László plébános.
Tókos Melinda, a szentegyházi pénztár vezetője örömét fejezte ki, hogy sikerült új, tágasabb helyre költözniük és reméli, hamarosan a társasági élet is beindul.
A tömbház előtti téren a szé­kelyudvarhelyi nyugdíjasok hagyományőrző tánccsoportja magyar-csángó táncokat adott elő, majd népdalokat énekeltek.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek