Nyugati csoportban az ifik

74

Másfél hét múlva kellene kezdődjenek a kiírás szerint a román labdarúgó-bajnokság harmadik vonalának küzdelmei, ám a szakszövetség a hétfői soros ülésén újból meghosszabbította a benevezési határidőt. Az ifjúsági bajnokságokról sem lehet sokat tudni. Tegnap estig annyit sikerült megtudnunk, hogy az ifjúsági Elit ligák küzdelmei már a hétvégén elrajtolnak. Az U17-es korosztályban az FK Csíkszereda is érdekelt lesz.

Legutóbb nem bírt egymással Radnót és az FK Fotó: Halmágyi Zsolt
Legutóbb nem bírt egymással Radnót és az FK Fotó: Halmágyi Zsolt

Továbbra is nagy a bizonytalanság a Román Labdarúgó Szövetségnél (FRF), ami a harmadik ligák, illetve az ifjúsági bajnokságokat illeti. A szakszövetség hétfő esti közleményéből kiderült, hogy mindkét pontvadászat esetében a nevezési határidőt újfent kitolták. Ma 17 óráig lehet nevezni, amely végén nagy valószínűséggel kialakulnak a csoportok és a részletes program is. Ezt már szinte bizonyosan ki lehet jelenteni, hiszen a harmadik liga küzdelmei szeptember első hétvégéjén kell rajtoljanak.
Érdeklődtünk már korábban is az FK Csíkszeredánál, illetve a Székelyudvarhelyi FC-nél is, van-e információjuk, hogy milyen döntések várhatók a harmadik ligával kapcsolatban. Sajnos az érintett klubok sem tudtak több információt szolgáltatni. Azt viszont megerősítették, hogy a két megyei csapatot a Moldvai csoportba sorolják ezúttal.
Az FK Csíkszereda viszont érintett lesz az országos ifjúsági bajnokságokban is. Mint ismert, a legutóbbi szezonban az U17-es alakulat feljutott az Elit ligába, míg az U19-es maradt az országos bajnokságnak titulált „második vonalban”. Az FK-tól kapott információk szerint az idén három csapatot neveztek. Az U17-est az Elit ligába, az U19-est az országos bajnokságba, míg az U17-es csapat helyét a Vég Csongor által vezetett – újonnan alakított – U16-osok veszik át és küzdenek az egy évvel nagyobbakkal, igaz, nekik már feljutásra nem lesz jogosultságuk.
A szakszövetség előbb említett hétfői közleményében többek közt kitérnek az ifjúsági bajnokságokra is. Itt is a mai napig tolták ki a nevezési határidőt, ami azt is jelenti egyben, hogy a bajnoki rajt eltolódik. Eredetileg hétvégén kellett volna kezdődjön, de a jelenlegi információk szerint jövő héten egy hétközi forduló jelenti majd a rajtot.
Az Elit ligáról tegnap tanácskoztak az illetékesek. Itt már kialakultak a csoportok is és a pontos menetrend. A Dusinszki Zoltán által vezényelt U17-esek a 14 csapatot felvonultató Nyugati csoportba kaptak besorolást. A Keleti csoportban szintén 14 csapat van. A csoportokból az utolsó három kiesik az országos bajnokságba, míg az első két helyezettek játszanak az elődöntő tornában az oda-visszavágó kör után. Védettséget élvez viszont a FRF által létrehozott és működtetett négy kiválósági központ, akik nem eshetnek ki. Ilyen kiválósági központból pedig hármat – Marosvásárhely, Déva, Temesvár – kapott ellenfélül az FK.
A bajnoki rajt itt hétvégén, szombaton 14 órától lesz. Az FK ellenfele pedig a Dévai Kiválósági Központ lesz, ráadásul hazai környezetben.

U17-es Elit liga csoportbeosztás
Nyugati csoport: FK Csíkszereda, Nagyszebeni Interstar, Vásárhelyi ASA, Marosvásárhelyi Kiválósági Központ, Gyulafehérvári Unirea, Szatmárnémeti LPS, Kolozsvári Ardealul, Nagyváradi Bihar, Temesvári Kiválósági Központ, Temesvári Banatul, Temesvári Poli, Dévai Kiválósági Központ, Aradi UTA Bătrâna Doamnă, Pandurii Târgu Jiu.
Keleti csoport: Poli Iași, Buzăui Kiválósági Központ, Konstancai Fa­rul, Konstancai Viitorul, Chin­dia Târ­goviște, Ploiești Petrosport, CSU Craiova, Brassói FC, Con­cor­dia Chiajna, FC Voluntari, Buka­resti Juventus, Bukaresti Dinamo, Bu­ka­resti Sport Team, I. Ferdinánd Ki­rályi Sportklub.

Kupameccsen érdekeltek
Ma délután rendezik a labdarúgó Románia-kupa második országos szakaszának mérkőzéseit. A sorozatban két megyei csapat is érdekelt. Az első fordulóból játék nélkül továbbjutó Székelykeresztúri Egyesülés a múlt szezonban a harmadik liga I-es csoportjának második helyezettjét, az ACS Olimpia Râmnicu Săratot fogadja. Az FK Csíkszereda most csatlakozik a sorozathoz, első ellenfele a Radnóti SK lesz. Az FK idegenben kezd. Mindkét mérkőzést 17.30-tól rendezik.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.