Nyugalomra intette az igazgatókat a prefektus

60

Soros havi ülését tartotta a prefektusi kollégium tegnap. Andrei Jean Adrian prefektus arra kérte a különböző intézmények jelen lévő vezetőit, hogy tegyenek eleget kötelességeiknek az utolsó percig, amíg tisztségüket betöltik.

A társadalombiztosítási deficitről és az akadozó agrártámogatásokról szóltak a beszámolók
A társadalombiztosítási deficitről és az akadozó agrártámogatásokról szóltak a beszámolók

Aggodalmat keltett egyes intézményvezetőkben a most lezajlott kormányváltás, és erre reagált a hétfői prefektusi kollégiumi ülés első perceiben Andrei Jean Adrian prefektus. Arra kérte a jelen lévő igazgatókat, hogy vezessék az intézményeket ezután is legjobb tudásuk szerint.
– Ott, ahol vagyunk, és ameddig ott vagyunk, eleget kell tennünk a kötelességünknek – intette a prefektus az igazgatókat.
A napirendre térve Bán Katalin, a Hargita Megyei Nyugdíjpénztár igazgatója számolt be az általa vezetett intézményben idén januártól október végéig lezajlott tevékenységről. Azt mondta, október 31-én Hargita megyében 78 365 nyugdíjast tartottak nyilván, közülük 4614 egykori kollektívnyugdíjas. Meglátása szerint a legnagyobb gondot az okozza, hogy a megyében egyre nagyobb a társadalombiztosítás költségvetésének deficitje, jelen pillanatban a társadalombiztosításként begyűjtött összegek felét sem fedezik annak, amit nyugdíj formában kifizet az intézmény.
Második napirendi pontként Domokos László, a környezetvédelmi ügynökség vezetője tartott beszámolót, melyből most, 2015 novemberének végén megtudhattuk, hogy 2014-ben megfelelő volt a levegő minősége térségünkben, legalábbis ezt mutatta az ügynökség által akkor elvégzett mérések eredménye. Majd Haschi András, az APIA Hargita megyei vezetője kapott szót. Tőle tudjuk, hogy 2015-ben kaptak ugyan a gazdák támogatást, de az elmúlt évre szóló összegek, miközben 2015-re még egy lejt sem, holott ez az esztendő a szárazság miatt igen nehéz év volt számukra. Beszélt arról, hogy mennyire hátráltatja a munkájukat az informatikai rendszer nem megfelelő működése, a bürokratikus folyamatok, hogy ezek miként befolyásolják a kifizetéseket, szólt az előlegek folyósítására vonatkozó eddigi ígéretekről, amelyekből végül nem lett semmi, illetve a gazdák elégedetlenkedéséről, amelyet mindez kiváltott. De azt is elmondta, hogy Hargita megye azon megyék közé tartozik, ahol az ellenőrzések során a legkevesebb probléma kerül felszínre, ezek is többnyire a területek beazonosításából adódnak, hiszen a rendszer túl komplikált ahhoz, hogy egy egyszerű gazda átlássa, megértse.

Forró-Erős Gyöngyi

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek