2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Nyomvonal a hulladéknak

Terelőutat építene Gyergyó­re­me­te község önkormányzata Hargita Megye Tanácsa támogatásával, vagy európai uniós pályázatból, Ditró község közreműködésével. Az elképzelésről Borboly Csaba megyeitanács-elnök és Barti Tihamér alelnök a napokban egyeztetett Laczkó-Albert Elemér polgármesterrel.

A Gyergyóremetén uniós pályázatból megépült regionális hulladéktároló működtetése kapcsán eddig a 153D jelzésű megyei út, mint szállítási útvonal felújításáról szóló elképzelések fogalmazódtak meg, azonban létezik más alternatíva is: egy, a hulladékszállítás céljából megépítendő terelőút. Ennek mind a gyergyóditrói, mind a gyergyóremetei szakaszát uniós forrásból valósítanák meg – de ha nem nyernek pályázatot, akkor a helyi önkormányzatok és a megyei tanács közös erőfeszítése révén építenék meg a terelőutat. Az elképzelés eléggé nagyra törő: megvalósításához előbb tisztázni kell mindkét községben a nyomvonalat és a szakaszokat, de a terv része egy, a Maros folyón épülő híd és egy vasúti átjáró is. Mindennek a kivitelezése, tervezéssel együtt, 2–4 évig tartana.
Ezzel ugyanakkor nem mondtak le a 153D jelzésű, Remetét Várheggyel összekötő megyei út felújításáról – Laczkó-Albert Elemér polgármester a remetei tejporgyárig hátralévő egy kilométeres szakasz leaszfaltozását kérte, a megyei tanács pedig a hulladéktárolóig tartó további 2,2 kilométeren kövezett utat készítene. Szó esett a Remetétől Maros megyébe vezető 153C megyei út „jól járhatóvá” tételéről is a megyehatárig, ennek érdekében felszólítanák a rönkszállítókat, hogy sáros időben ne fuvarozzanak azon az úton.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb