Nyolcaddöntős az ISK-SZAK

Sikeresen szerepeltek az asztalitenisz Európa-kupán

47

Három sikerrel és egy vereséggel a második helyen zárta az asztalitenisz Európa-kupa selejtezőkörét az ISK-SZAK Székely­udvarhely és bejutott a sorozat nyolcaddöntőjébe. Az első három csapat között a körbeverések miatt a vesztett szettek döntötték el a végső sorrendet.

Jól sikerült a spanyol túra a székelyudvarhelyi asztaliteniszezőknek

A legjobb tizenhat csapat közé jutott az asztalitenisz Európa-kupában az ISK-SZAK Székelyudvarhely, miután a gárda a második helyen zárta az A jelű selejtezőcsoportot. Az élen végzett három gárda óriási harcot vívott, és a körbeverések a székelyudvarhelyieknek kedveztek.
A csoport találkozóit a spanyolországi Burgosban rendezték, ahol az ISK-SZAK mellett a házigazda Universidad De Burgos, a luxembrurgi DT Bridel, valamint két ukrán csapat, a Fortune Kijev és az Omis Harkov játékosai álltak asztalhoz. A székelyudvarhelyiektől György István edző-játékos, Cservik Krisztián, György Szilárd, Sebastian Loso állt az asztalok mellé és harcolta ki a továbbjutást, pedig a sorsolás nem kedvezett az ISK-SZAK-nak, ugyanis a szombati nyitónapon a négyből három meccset le kellett játszaniuk. Sánduly Levente és Tamás Szabolcs is a keret tagja volt, ám ők nem játszottak Spanyolországban.
A torna első találkozóján a Fortune Kijev volt a székely­ud­varhelyiek ellenfele szombat délelőtt. Az első meccset György Szilárd elvesztette, noha az első szettben sikerült némileg megszorongatnia ellenfelét. Cservik Krisztiánnak sikerült az egyenlítés, majd György István vereséget szenvedett. Sebastian Loso megdolgozott az egyenlítésért, hiszen a döntő szettig vívott játszmát, majd a párharc utolsó meccsét könnyedén hozva nyertek a székelyudvarhelyiek.
Szombaton délután a házigazda Universidad De Burgos játékosai ellen léptek pályára a szé­kely­udvarhelyiek. A párharcot György István kezdte, aki ugyan az első szettben kikapott, ám ezt követően három játszmát nyert zsinórban. Loso a spanyolok román légiósát, Alexandru Cazacut 3–1-re verte, így kettővel vezette az ISK-SZAK a párharcot. Cservik azonban kikapott, Loso pedig maratoni meccsen maradt alul 3–2-re ellenfelével szemben, a döntő mérkőzésen pedig Cazacu szintén egy izgalmas, fordulatokban gazdag összecsapáson győzte le 3–2-re György Istvánt, így a házigazdák nyerték a párharcot.
Szombaton este szettveszteség nélkül húzta be az ISK-SZAK a luxemburgiak elleni párharcot, György István, Loso és Cservik is 3–0-ra nyerte meccsét. Ekkor már lehetett tudni, hogy a székelyudvarhelyieknek vasárnap egy siker kell a harkoviak elleni meccsen ahhoz, hogy a nyolcaddöntőbe jussanak, hiszen a házigazdák kikaptak a kijeviektől 3–0-ra, így hiába győznek az utolsó nap mindkét meccsükön, kevesebb szettgyőzelmük lesz, mind az ISK-SZAK-nak.
Vasárnap délelőtt aztán bebiztosította a csoportmásodik helyet és a továbbjutást a székelyudvarhelyi csapat. György István és Loso szett­veszteség nélkül zárt ukrán ellenfelével szemben, míg Cservik 3–1-re hozta meccsét, így összesítésben 3–0-ra nyerte meg az ISK-SZAK az Omis elleni párharcot. Ahogy az várható volt, a házigazda Burgas ugyan megnyerte mindkét vasárnapi találkozóját, de ez nem volt elég számukra a továbbjutáshoz.

Eredmények
Fortune Kijev – ISK-SZAK Székelyudvarhely 2–3, DT Bridel – Omis Harkov 3–1, Universidad de Burgos – ISK-SZAK 3–2, Fortune – Omis 3–0, Burgos – Fortune 0–3, DT Bridel – ISK-SZAK 0–3, Omis – ISK-SZAK 0–3, Burgos – DT Bridel 3–1, Fortune – DT Bridel 3–0, Burgos – Omis 3–1.
A csoport végeredménye: 1. Fortune Kijev, 2. ISK-SZAK Szé­kelyudvarhely, 3. Universidad de Burgos, 4. DT Bridel, 5. Omis Harkov.
A Fortune és az ISK-SZAK mellett a belga Sokah Hoboken és a horvát Libertas Marinkolor (B csoport), a pécsi PEAC Kalo-Meh és a svájci TTC Neuhausen (C csoport), a spanyol Borges Group Vall és a belga TT Vedrinamur (D csoport) jutott a nyolcaddöntőbe, ahová az európai ranglista alapján már jogot szerzett a spanyol Arteal Santiago de Compostela és RC Cordoba, az osztrák Wiener Neustadt, a holland Taverzo Zoetermeer, a portugál Sao Roque, a cseh El Nino Prága, a szlovák SK Nemeshódos és az orosz TTSC Jekatyerinburg.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek