Nyolcaddöntőig jutottak

30

Románia-kupa-tornát rendeztek az újonc asztaliteniszezők számára. Az ISK-FSK sportolói is asztalhoz álltak. A legjobb helyezés két kilencedik hely volt, amelyet Pinzar Andrei és Jenei Barnabás ért el.

Az elmúlt hétvégén a besztercei olimpiai központban rendezték meg az idei újonc Románia-kupát, az egyéni küzdelmekben az ország legjobbjai álltak asztalhoz, ahol ott voltak a Székelyudvarhelyi ISK-FSK sportolói is. A selejtezőcsoportokat követően Karácsony Dániel, Jenei Barnabás és Pinzar Andrei vereség nélkül jutott a harminckettes főtáblára, Vetésy Norbert, Káló Norbert és Szilágyi Paul pedig csoportmásodikként csatlakozott a főtáblára jutottakhoz, Mózes Botond és Geréb Attila a vigaszágon folytathatta.
A főtábla első fordulójában nagyon szoros mérkőzések zajlottak, Jenei és Pinzar átlépett ellenfelén, mindketten bukaresti ellenfelet győztek le. Karácsony meglepetésre vereséget szenvedett az esélytelenebb Movilenauval szemben, Vetésy a temesvári Tahuna ellen veszített, Káló a tavalyi román bajnok Tomicával nem bírt, míg Szilágyi szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a hazaiak legjobbjától. A legjobb tizenhatban így két udvarhelyi folytatta, ezúttal nem sok babér termett, Pinzar szintén Tomica ellen veszített, a legutóbbi hazai versenyen bronzérmes Jenei pedig kétszettes hátrányát dolgozta le, de a döntő szettben már nem tudott kellőképpen koncentrálni, és 3–2-es vereséget szenvedett a bukaresti Dumitrescuval szemben, így mindkét udvarhelyi a kilencedik helyen zárta a versenyt.

Megyei bajnokság
A Hargita Megyei Asztalitenisz Szövetség felhívja az asztaliteniszt kedvelő fiatalok figyelmét, hogy idén is megrendezik a Hargita megyei egyéni asztalitenisz-bajnokságot, ifi (15-18 évesek), serdülő (13-14 évesek), újonc (11-12 évesek) és gyerek (10 év alatti) korosztályokban. Részt vehetnek sportkluboknál leigazolt sportolók, illetve leigazolással nem rendelkező tehetséges fiatalok. A versenyekre a benevezés ingyenes, a részletes programokat a nevezési határidő lejára után tudatja a Hargita Megyei Asztalitenisz Szövetség. A nevezési határidő 2015. október 26., 12 óra, nevezéseket az ajtmhr@freemail.hu címre lehet elküldeni. A nevezési határidő után beérkezett nevezéseket nem áll módjukban figyelembe venni. Bővebb információkat az ajtmhr@freemail.hu e-mail címen kérhetnek vagy a 0040–740–154486-os telefonszámon.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.