2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Nyolc nap, hat meccs

Iszonyatos tempóban játssza találkozóit az ISK-HSC Csíkszereda U18-as jégkorongcsapata, a hokisok a magyarországi túra után ma megkezdik a hazai bajnokság első tornáját is. A magyar pontvadászatban minden utánpótlás-korosztályban van megyebeli csapat a középszakasz A csoportjában. A hétvégén öt meccset rendeztek az Erdély Jégkorong Ligában.

A magyar bajnoki középszakaszba jutottak a felcsíki U14-es hokisok
A magyar bajnoki középszakaszba jutottak a felcsíki U14-es hokisok

Tegnap reggel kevéssel nyolc óra után érkezett haza magyarországi portyájáról az ISK-HSC Csíkszereda U18-as jégkorongcsapata, ma pedig már jégre is lépnek a hokisok: számukra elkezdődik a hazai pontvadászat is. A gárda szerdán este utazott Magyarországra, a holnaputánig tartó nyolcnapos sorozat alatt hatszor lépnek pályára.
A csapat a magyar portyán négy meccset játszott, egy vereség mellett három győzelmet sepertek be Gál Sándor tanítványai, és jelenleg kilenc találkozót követően húsz ponttal elsők a tabellán a tízpontos Vasas előtt, igaz, a budapestiek csak négy összecsapást játszottak le.
A hazai U18-as bajnokság a tegnap rajtolt el, igaz, csonka fordulónak ad otthont a Vákár Lajos Műjégpálya. A négycsapatos pontvadászat első tornája előtt az utolsó pillanatban a Galaci Dunărea lemondta a részvételt, így a hat helyett csak három mérkőzés lesz Csíkszeredában.
A magyar U16-os bajnokság alapszakaszának A1 csoportjában az ISK-HSC Csíkszereda öt meccsből négyet nyerve a második helyen zárt, és a középszakasz A csoportjába jutott. A csíkiak az Ifj. Ocskay Gábor JA A és B gárdájával, valamint a Miskolci Jegesmedvék, a Debreceni HK, a Győri ETO HC, a MAC, az UTE, a Pesterzsébeti HC és a Vasas csapatai ellen játszanak majd.
Az U14-es korosztályban is remekül szerepeltek a csíkiak az alapszakaszban. Az ISK-HSC Csíkszereda az A1 csoportban öt meccsből négyet nyerve 8 ponttal jelenleg az első, ám a MAC-nak a sereghajtó Gepárd JE-vel van meccse, így elkerülheti a kék-fehéreket. Az A2 csoportban a Felcsík SK öt meccsből kettőn zárt sikerrel, és ez elég a negyedik helyre, így az ISK-HSC mellett a felcsíki hokisok is a középszakasz A csoportjában folytatják a pontvadászatot. Az A3 csoportban az ISK Gyergyószentmiklós mind az öt meccsét elvesztette, és az utolsó helyen zárt, így ők a középszakasz B csoportjában szerepelnek majd.
Az U12-es magyar bajnokság A csoportjában is két megyebeli csapat lesz, miután a Felcsík SK és az ISK Gyergyószentmiklós is továbbjutást érő helyen zárta selejtezőcsoportját, az ISK-HSC Csíkszeredának viszont ez nem sikerült. Az A csoportban a Felcsík SK és az ISK Gyergyószentmiklós ellenfelei a Miskolci Jegesmedvék, a Vasas, az Egerszegi Titánok, az Ifj. Ocskay Gábor JA, a MAC, a Pesterzsébeti HC, a Debreceni HK, az UTE, a Győri ETO HC és a Dunaújvárosi Acélbikák csapatai lesznek.
Zajlik az Erdélyi Jégkorong Liga is, a THL-ben a hétvégén öt meccset játszottak. Az Olimpia Ploieşti Gyergyószentmiklóson vendégszerepelt, és egy siker mellett három vereséggel távoztak a megyéből.

Eredmények
THL U12: ISK Gyergyó­szent­miklós A – Olimpia Ploieşti 29–0 és 29–0; ISK Gyergyószentmiklós Bucsin – Olimpia 5–4 és 1–7; HC Bikák-KSE Corona Brassó – KirályPingvinek Sepsiszentgyörgy 19–0.
Magyar bajnokság, U18: Debreceni HK – ISK-HSC Csíkszereda 6–4, Miskolci Jegesmedvék – ISK-HSC Csíkszereda 2–4, ISK-HSC Csíkszereda – Pesterzsébeti HC 10–3, ISK-HSC Csíkszereda – Győri NEMAK ETO HC 7–2.
Magyar bajnokság, U16: Ifj. Ocskay Gábor JA – ISK-HSC Csíkszereda 14–4, Egerszegi Titánok – ISK-HSC Csíkszereda 3–7, Pesterzsébeti HC – ISK-HSC Csíkszereda 3–6, Miskolci Jegesmedvék – ISK-HSC Csíkszereda 2–5, Debreceni HK – ISK-HSC Csíkszereda 3–5.
Magyar bajnokság, U14: UTE B – ISK-HSC Csíkszereda 3–6, MAC Budapest – ISK-HSC Csíkszereda 9–3, Gepárd JE – ISK-HSC Csíkszereda 1–23, KMH Budapest – ISK-HSC Csíkszereda 1–17, Pesterzsébeti HC – ISK-HSC Csíkszereda 0–3, Győri ETO HC – Felcsík SK 9–2, Vasas – Felcsík SK 0–5, Dunaújvárosi Acélbikák – Felcsík SK 1–2, Ifj. Ocskay Gábor JA – Felcsík SK 9–1, Debreceni HK – Felcsík SK 5–2, Miskolci Jegesmedvék – ISK Gyergyószentmiklós 7–2, Ifj. Ocskay Gábor JA B – ISK Gyergyószentmiklós 3–1, Ferencvárosi TC – ISK Gyergyó­szentmiklós 21–1, MAC Budapest B – ISK Gyergyó­szent­mik­lós 11–1, UTE – ISK Gyer­gyó­szentmiklós 11–1.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,325RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb