2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Nyolc magyar filmet vetítenek

Nyolc magyar filmet vetítenek augusztus 4. és 6. között a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) magyar napok című programjában – közölték tegnap a szervezők.

Augusztus 4. és 6. között a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) a Kolozsvári Magyar Napok eseménysora részeként. A szervezők tegnap sajtótájékoztatón számoltak be a tervezett programról. Mint mondták, idén nyolc magyar film vetítését tűzték műsorra. Emlékeztettek arra, hogy az előző években egyetlen napon vetítették a magyar filmeket. Most azonban a koronavírus-járvány miatt megváltozott a fesztivál lebonyolítása, és több kisebb helyszínen, kevesebb nézővel zajlanak a vetítések, így a magyar filmeket több napra osztották el.

A szervezők szerint az elmúlt időszakban készült, legnagyobb elismerésnek örvendő magyar alkotásokat vetítik. A fesztivál közönsége láthatja Szász Attila Apró mesék című történelmi thrillerét, Hartung Attila FOMO című filmjét, Bodzsár Márk Drakulics elvtárs című fergeteges vámpírvígjátékát, Bagota Béla Valan című alkotását és Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét.

Az utóbbi évek legsikeresebb magyar produkcióiból összeállított válogatás két dokumentumfilmmel egészül ki. Visky Ábel, a 2013-as helyi versenyprogram nyertese a Mesék a zárkából című kreatív dokumentumfilmet mutatja be a fesztiválon és Szabó Réka jegyzi A létezés eufóriájával című alkotást. Kocsis Ágnes két éve zsűritag volt a fesztiválon, most az Éden című felkavaró drámáját lehet megnézni romániai premierként a TIFF-en.

A magyar napok műsorát az idén is a bukaresti Balassi Intézet és a Filmtett Egyesület állította össze.

A 2002-ben alapított, és azóta Kelet-Közép-Európa legnagyobb fesztiváljává vált TIFF-et az idén rendkívüli körülmények között szervezik meg kizárólag szabadtéri vetítésekkel július 31. és augusztus 9. között Kolozsváron és környékén.

Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb