Nyolc Hargita megyei a dobogón

56

Nagyon jól szerepeltek a me­gyénkbeli pilóták az országos ügyességi bajnokság második fordulóján. A Román Autóklub égisze alatt zajló International Autotest Challenge névre keresztelt pontvadászat piteşti-i futamán nyolc Hargita megyei sportoló is dobogós helyen végzett, a nyílt verseny első két helye, valamint a legjobb pályaidő is megyénkbeli pilótáé lett.

12_ugyessegi-ob_2_SZ

Hat kategóriában győztek a Hargita megyei sportolók az országos ügyességi bajnokság második fordulóján, amelyet a hétvégén Pitești-en rendeztek. A Román Autóklub (ACR) égisze alatt zajló, International Autotest Challenge (IAC) névre keresztelt pontvadászatot a GT Auto Club rendezi, a sorozatban több Hargita megyei sportoló is nevezett.
A sorozat első fordulóját a fővárosban rendezték április közepén, akkor Biró Ambrus Károly az A2, Biró Ambrus Roland a D2 és a Junior, Bilibók Csongor Géza az M és a párhuzamos szlalom kategóriában győzött, utóbbi pedig a nyílt versenyt is megnyerte pályacsúccsal.
A második futamnak Pi­teș­ti egyik bevásárlóközpontja adott otthont a hétvégén. Csík­sze­redából Szabó Botond, Gyer­gyószentmiklósról Bilibók Csongor Géza (mindketten Daihatsu Cuore), Székelyudvarhelyről pedig a Biró Ambrus család, Ká-
roly és fia, Roland (Mitsubishi Colt) vett részt az IAC idei második fordulóján.
Az A2-es kategóriában Biró Ambrus Károly végzett az első helyen, a D1 kategóriát fia, Roland nyerte. A D1 kategóriában a megyei ügyességi bajnokságban is induló nyárádszeredai Kiss Szilárd győzött Szabó Botond előtt, míg a junior korcsoportban Szabó nyert Kiss és Biró Ambrus Roland előtt. Bilibók Csongor Géza három győzelmet aratott, amellett, hogy a pályarekordot is felállította, megnyerte az M csoportot, a párhuzamos szlalomot és a nyílt versenyt is. Mivel a megyebeli pilóták két kategóriában is indultak, így fordulhatott elő az, hogy összetettben Szabó Botond a második és a tizedik helyet is megszerezte, Biró Ambrus Rolandé lett a 7. és 8. hely is, édesapja, Károly pedig a 12. lett a nyílt viadalon.
Két forduló után Biró Ambrus Károly 30 ponttal vezeti az A2 kategóriát, fia, Roland 40 ponttal a D1 csoportot. A junior kategóriában Szabó Botond 37 ponttal az első, Roland 35 ponttal a második helyen áll, Bilibók 37 ponttal első az M csoportban és vezeti 40 ponttal összetettben a bajnokságot; a párhuzamos szlalomban is listavezető. A megyebeliek a RolfRacing Team színeiben 173 ponttal elsők a csapatversenyben.
A pontvadászat következő futamát a tervek szerint Fogarason tartják július 16-án és 17-én.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.