2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Nyolc csíki cselgáncsérem

Egy bajnoki címmel, két második és öt hatodik hellyel tértek haza a földharc ob-ról a dzsúdósok

Drobeta Turnu Severin adott otthont az U14-es és U16-os korosztályos cselgáncsozók földharc országos bajnokságának. Csíkszeredából három klub sportolói vettek részt az eseményen, közülük nyolcan tértek haza éremmel. Az U14-es korosztályban Székely Botond bajnok lett.

Az elmúlt hétvégén Drobeta Turnu Severin adott otthont a cselgáncsozók földharc országos bajnokságának, amelyen az U14-es és U16-os korosztályú sportolók indultak. Csíkszeredából három klub cselgáncsozói vettek részt a viadalon, közülük nyolcan éremmel tértek haza.
A legjobb eredményt az U14-es korosztály 55 kilogrammos súlycsoportjában Székely Botond érte el, az ISK Csíkszereda sportolója országos bajnoki címet szerzett. Ugyanebben a korcsoportban, ám a 66 kilogrammos súlycsoportban Mihály Hunor (ISK) a harmadik helyen zárt.
Az U16-os sportolók között a 46 kilogrammos súlycsoportban Ladó Ákos (Csíkszeredai Sportklub) a harmadik helyen zárt. Az 50 kilogrammosok között két csíkszeredai is dobogós lett, Böjte Szilveszter (ISK, Csíkszentdomokos) a második, míg Szász Róbert (Sportklub) a harmadik helyen végzett. A 60 kilogrammosok között Mihály Tamás (Sportklub) a döntőben szenvedett vereséget, így ezüstérmes lett; két csíkszeredai lány, Lajos Orsolya (48 kg, VSK Csíkszereda) és Tamás Réka Mária (40 kg, ISK) a harmadik helyen zárt.
A csíki sportolókat Dánél Sándor (Sportklub), Dániel Albert (ISK) és Albert Csaba (VSK) készítette fel az országos bajnokságra.
A földharc országos bajnokságon a nyolc ifjúsági érem mellett az U21-es korosztályban is két csíki állt a dobogóra a hónap első hétvégéjén, 66 kilogrammban Radvánszki Ádám, 81 kilogrammban pedig Radvánszki Szilárd végzett a harmadik helyen.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb