Nyithatnak a napközik és óvodák

Túljelentkezés várható

56

Július elsejétől nyithatnak az óvodák és a napközik, a szülők június 19-ig, azaz péntek délután három óráig adhatják le igényléseiket a helyi oktatási intézményeknek. A leadott kéréseket a tanfelügyelőség összesíti – tudtuk meg Márton Adéltól, az óvodai oktatásért felelős szaktanfelügyelőtől.

Fontos tudnivaló, hogy az étkeztetési ellátást külön kell igényelni az oktatási intézményeknél, a költséget a szülők saját zsebükből fizetik ki. Az óvodák és napközik újranyitását szabályozó kormányrendelet ugyanakkor meglehetősen szigorú feltételeket szab. Arra lehet számítani, hogy nagyobb az igény, mint amekkora az intézmények befogadó képessége. A tanfelügyelőségnek és a vezetőknek ráadásul rövid idő áll a rendelkezésükre, hogy döntsenek a helyek elosztásáról. Márton Adél elmondta: a jogszabály egy sor kérdést nem tisztáz, így a Hargita Megyei Tanfelügyelőség igyekszik kidolgozni a leghatékonyabb módszert a helyek elosztására. Folyamatosan egyeztetnek az iskolavezetőkkel, a személyzettel és az önkormányzatokkal.
– Nehéz megtalálni azt a megoldást, amely hatékony, s egyben minden érintett félnek megfelel. A nyári periódusban általában a pedagógusok is pihennek, szabadságot vesznek ki, illetve ilyenkor zajlanak le a felújítási, karbantartási folyamatok. Ezek most összemosódnak és nagyban megnehezíti a dolgunkat – fűzte hozzá Márton Adél.

Fülöp Orsolya

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.