Nyitás a fiatal vállalkozások felé

118

A két évnél fiatalabb vállalkozásoknak három esztendőn át a tagdíjnak csak a felét kell befizetniük – döntöttek a Csíki Vállalkozók Egyesületének pénteki közgyűlésén, amelyen etikai bizottság is alakult, és amelyen fontos előrelépésekről számolt be a vezetőség.

Múlt pénteken a csík­som­lyói Jakab Antal Tanulmányi Házban tartotta éves közgyűlését a Csíki Vállalkozók Egyesülete. A vállalkozói szervezet elnöke, Márk Csucsi Róbert évértékelő beszédében fontos előrelépésekre hívta fel a figyelmet: a nyilvános rendezvényeknek köszönhetően 83-ra bővült a taglétszám, ezen vállalkozások éves pénzügyi forgalma 650 millió lejre rúg, az alkalmazottak száma pedig hozzávetőleg 3000 fő. Az elnök a környező térségek vállalkozói szervezeteivel megerősített kapcsolatokra is kitért: ezeknek eredménye a számos közös program, kölcsönös meghívás.
Az idei eseménynaptár ismertetése után a közgyűlés jóváhagyta az alapszabályzat-módosítást, amelynek értelmében megalakult az etikai bizottság. Ez a jövőben a tagok között esetlegesen felmerülő etikai kérdésekre keres választ.
Megszavazták az egyesület StartUp 2+3 elnevezésű programját is: ennek értelmében a CsVE tagságába belépő két évnél fiatalabb vállalkozásoknak az első három évben a tagsági díjnak csak a felét kell befizetniük. Mindezzel a fiatal vállalkozók felé kíván nyitni az egyesület.
A közgyűlésen mutatták be az új ügyvezetőt is, Bakcsy Tünde személyében. A tanácskozást követően a jelen levő CsVE-tagok röviden bemutathatták tevékenységüket.

HN-információ

A cikk a Hargita Népe március 27-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek