Nyílt napot tartottak az épülő kezelőközpontnál

Városnapok felvilágosítással Borszéken

164

Évek óta zajlik az épülő borszéki kezelőközpont körüli huzavona, ez idő alatt pedig számos olyan szóbeszéd is napvilágot látott, amelyekkel a munkálatok stagnálásának miértjére igyekeztek rávilágítani. Mik József polgármester szerint többek között ezért döntöttek úgy, hogy a hétvégi városnapok alkalmával nyílt napot tartanak a kezelőbázisnál. Hozzátette: számítottak érdeklődőkre, azonban kellemesen csalódtak az esemény látogatottságát illetően.

Nyílt napot tartottak a hétvégi városnapok programpontjaként a borszéki kezelőbázisnál, a szervezők pedig külön figyelmet szenteltek annak, hogy hasznos, élményszerű legyen a látogatás az érdeklődők számára: Sógor Csaba európai parlamenti képviselő tartott előadást az EU-ról, Borszék testvértelepülései pedig kulturális műsorral készültek az eseményre.
Mik József polgármester lapunknak megjegyezte, kissé szokatlan volt a helyszín, hisz egy építőtelepen rendeztek kulturális eseményt. Sőt eredetileg 18 óráig tervezték nyitva tartani a kezelőbázist, a nagy érdeklődésre való tekintettel azonban 19 órakor ismét megnyitották a kapukat.
– Fontosnak tartottuk, hogy az emberek ne azokat a pletykákat kövessék, melyek szerint nem haladunk a munkálatokkal, hanem győződjenek meg a valódi helyzetről – hangsúlyozta a polgármester, hozzáfűzve: hozzávetőleg 90 százaléknál tartanak a munkálatok, és – noha a létező összes nehézség közbejött – reméli, jövőre elkészülnek a központtal.
A fürdőváros ünnepének másik kiemelkedő programpontja a testvértelepülések találkozója volt. A projektben öt ország tizenegy települése vett részt, így több mint száz vendég érkezett Magyarországról, Szlovákiából, Szerbiából, Csehországból és Románia különböző részeiből.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek