2021, január 18, hétfő.

Nyílt nap díjátadóval

Második alkalommal tartott Aranypatkó Nyílt Napot a gyer­gyószentmiklósi Salvator Alapítvány szombaton. A Mocsár utcai lovaspályán az alapítvány programjaiban részt vevő gyermekek családjaiknak és hozzátartozóiknak mutatták meg egész éves munkájuk eredményét.

A tudás bizonyítása. Mindenkinek kijárt az elismerés Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A kora délelőtt kezdődő bemutatón 45 gyermek vett részt: ők az alapítvány LóBarát, Manó, valamint Patás Barát programjaiban vesznek részt, amelyeken terápiás, fejlesztő és lovastornás tevékenységeket folytatnak. A nyílt nap programja ügyességi bemutatókat és lovastorna-bemutatót tartalmazott, emellett több kísérőprogram gondoskodott arról, hogy a gyermekek jól érezzék magukat.
A nyílt nap kezdetén Lőrincz Aranka magyar konzul és Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke felavatta a magyar kormány támogatásával elkészült mezítlábas ösvényt.
– A programzáró eseményen minden gyermek megmutathatta önmagához mért fejlődését, bemutatójuk büszkeség forrása maguk és családtagjaik számára is. Nagyon fontos hozadéka a programnak az is, hogy itt egészséges és fogyatékkal élő gyermekek és családjaik találkoznak, megerősítést és erőt kapnak egymástól mindennapi feladatuk elvégzéséhez – mondta el Gáll Katalin pszichológus, lovasterapeuta, a Salvator Alapítvány vezetője.
A bemutatókat követően kiosztották az Aranypatkó-díjakat: egész éves munkájáért rangsorolás nélkül mindenki részesült ajándékcsomagban és elismerésben.

Boncina-Székely Szidónia

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb