Jelentős pénzalapok a megyében működő kórházaknak

A legszükségesebb eszközökre és felszerelésekre fordíthatják

118

– Ebben a nehéz időszakban nekünk az a feladatunk, hogy vigyázzunk az emberekre és támogassuk az egészségügyi intézményeinket, és azokat a szakembereket, akik az élvonalban dolgoznak. Éppen ezért döntött úgy ma a megyei tanács, hogy közel 650 ezer lejt folyósítunk sürgősen a kórházaink számára. Óriási dolog, hogy a ma déli adatok szerint sincs fertőzött személy Hargita megyében! Ezt az állapotot kell minél tovább fenntartanunk, de fel kell készülnünk a betegek ellátására is – szögezte le Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a mai rendkívüli tanácsülés után. Székelyudvarhely 300 ezer, Székelykeresztúr 100 ezer és Gyergyószentmiklós közel 250 ezer lejt kap, illetve Maroshévíznek is megszavazzák a költségvetés-kiegészítést a szükséges dokumentáció benyújtását követően. A kórházaknak a támogatást a legszükségesebb felszerelésekre, eszközökre kell fordítaniuk, amelyek feltétlenül szükségesek a járvány megfékezése, illetve a betegek kezelése szempontjából. „Megfeszített tempóban dolgozunk, de emellett szükség van arra is, hogy a kórházainkat megfelelően felszereljük, hogy a koronavírussal fertőzötteket, de más sürgősségi eseteket is biztonságos körülmények között el tudjanak látni. Ugyanakkor nagyon fontos a kórházi személyzet biztonsága is, rájuk is oda kell figyelnünk, és szívesen fogadjuk a civil szféra hozzájárulását is” – mondta Borboly Csaba. A tanácselnök emlékeztetett: a megfeszített munkának megvan az eredménye, hiszen mától a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban is tudnak koronavírus-teszteket végezni.

– A térségi polgármesterekkel való egyeztetés után az a döntés született, hogy a gyergyószentmiklósi kórháznak vásároljunk újabb három lélegeztetőgépet. A maroshévízi kórház még nem fogalmazta meg, hogy milyen támogatásra lenne szükség, de ha megérkezik az igénylés, a megye északi részére is odafigyelünk – mondta Barti Tihamér, Gyergyó térségi alelnök.

– A székelyudvarhelyi kórház 300 ezer lejt kap az előttünk álló nehéz időszakra való felkészülésére, illetve 100 ezer lejt Székelykeresztúr. Tartjuk a kapcsolatot a kórházak vezetőségével, és lehetőségeinkhez mérten segítünk. Ez egy olyan időszak, amikor összefogva kell segítsünk ott, ahol kell, mert a lakosság biztonsága a legfontosabb – fejtette ki Bíró Barna Botond udvarhelyszéki alelnök.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek