Nyertek, de nem mehettek tovább

73

Adminisztratív okok miatt nem vehet részt az általános iskolák országos kézilabda bajnoki döntőjén a gyergyószárhegyi Bethlen Gábor iskola csapata. A gárda hiába nyerte meg fölényesen a zónadöntő tornát, mégis a Fehér megyei győztes vesz részt az országos bajnoki döntőn.

Joggal dühös Czimbalmos Árpád edző, amiért ily módon zárták ki a versenyből
Joggal dühös Czimbalmos Árpád edző, amiért ily módon zárták ki a versenyből

Megnyerte az általános iskolák számára kiírt lány kézilabda megyei bajnokságot a gyergyószárhegyi Bethlen Gábor Általános Iskola csapata, amellyel jogot szerzett a zónadöntőn való részvételre. A megyék közötti régiós tornán is diadalmaskodtak a szárhegyiek, ám mégsem indulhatnak az országos bajnoki döntő tornán adminisztratív okok miatt.
A régiódöntőt a hétvégén Brassóban tartották, amelyen hat megyei bajnok indulhatott. A tornán végül Brassó, Kovászna, Hargita, Fehér, és Szeben megye bajnokai mérték össze erejüket, a Maros megyei csapat nem vett részt a hétvégi tornán. A szárhegyi lányok 36–9-re nyertek a Szászsebesi 2-es számú iskola, 38–14-re a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola és 29–19-re a medgyesi C. I. Motas iskola csapata ellen, százszázalékos teljesítménnyel zárva csoportjukat.
Az országos döntőn viszont nem a gyergyószárhegyiek képviselhetik a régiót, mivel a Bethlen Gábor Általános Iskolának nincs hivatalosan bejegyzett sportegyesülete, melynek a bélyegzője (pecsétje) kellett volna az egyik hivatalos papírra. „A szervezőbizottság szavazás alá bocsátotta az esetet, és természetesen ellenünk szavaztak az ellenfelek vezetői. Így a Fehér megyei bajnok, amely másodikként végzett a csoportban, helyettünk vehet részt az országos döntőn. Amúgy a szászsebesiek voltak azok, akik kezdeményezték a szavazást” – közölte lapunkkal Czimbalmos-Kozma Árpád, a szárhegyi csapat edzője.
– Véleményem szerint aberráció, ami Brassóban történt, nem ilyen szabályokkal kellene eldönteni, ki szerezhet továbbjutást egy sportvetélkedőn. Különben a gyergyószárhegyi iskolának van hivatalosan bejegyzett egyesülete, a Bethlen Gábor Egyesület, amely viszont nem kimondottan sport jellegű – tette hozzá a szárhegyi sportvezető. Hozzátette, főleg a csapat tagjait sajnálja, akik végigküzdték a Román Kézilabda Szövetség által kiírt ifjúsági III-as bajnokságát, ahol tíz csapatból a hatodik helyen végeztek a szárhegyiek, ám az általános iskolák vetélkedőjén ilyen sportszerűtlen elbírálásban részesültek.
A gyergyószárhegyi csapat tagjai: Ördög Szidónia, Csergő Krisztina, Márton Szidónia, Len Andrea, Becze Andrea, Szász Boglárka, Gál Anna, Csergő Katalin, Len Ildikó, Szabó Dalma, Székely Kincső és Kémenes Réka. Edző: Czimbalmos-Kozma Árpád.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.