Nyertek a székely alakulatok

42

Székelyföldön vendégeskedett a másodosztályban játszó teremfocisokból álló magyar ligaválogatott, amely előbb a másodosztályú Csíkszeredai Imperial Wettel játszott, majd másnap az első ligás FK Székelyudvarhely vendége volt. Sok babér nem termett a ligaválogatottnak.

Gliga Cristian három gólt szerzett Fotó: Pál Zoltán

Két felkészülési mérkőzés erejéig Székelyföldre látogatott a magyar teremlabdarúgó-ligaválogatott, amely pénteken Csíkszeredában, míg szombaton Székelyudvarhelyen lépett pályára a helyi csapatok ellen.
A magyar ligaválogatottról tudni kell, hogy négy másodosztályú klubtól öltötték magukra a címeres mezt: a Piliscsabától, a Debrecen SI-től, a Debrecen AC-től és a Csenger Futsaltól. A küldöttség január 5-én utazott el Kozma Mihály (aki pár évvel ezelőtt a Székelyudvarhelyi SK-val bajnoki címet szerzett) és Kiss Antal vezetésével Székelyudvarhelyre és Csíkszeredába. Útközben Szo­vátán jótékonysági ajándékokat adtak át.
A túrát a magyar ligaválogatott Csíkszeredában kezdte, ahol elsőre a másodosztályú Imperial Wet volt az ellenfele. Az összecsapást jobban is kezdték, és hamar kétgólos előnyre tettek szert a vendégek. Innen azonban fordítani tudott a csíki csapat, és szünetre már kétgólos előnnyel mehettek. A fordulást követően állandósult a kétgólos előny, de amikor feljöttek mínusz egyre a vendégek, akkor a csíkiak azonnal kettővel válaszoltak, behúzva a meccset. A találkozó végén az Imperial Wet elbúcsúztatta Paltán Rolandot, aki a tavaszi idényben már nem lesz a csíkiak kapusa.
Szombaton már Székelyudvar­helyen jelentek meg az FK elleni meccsen a magyar ligaválogatott tagjai. A Jakab Zoltán által irányított együttes remekül kezdett, irányította a játékot, a találatok is egymás után születtek. Az ellenlábas megpróbált mindent, megszerezte a szépítő gólt, de sokkal gyorsabb, pontosabb játékot mutatott be az FK, így fokozatosan növelték előnyünket. A 4–1-es első játékrészt követően a szünet után főképp a fiatalok kaptak játékjogot, a győzelem így sem fogott veszélyben. Végül 7–2-re nyertek és győzelemmel indították a 2017-es naptári évet.

Eredmények
Péntek: Csíkszeredai Imperial Wet – Magyar ligaválogatott 9–6 (5–3) /Gliga Cristian 3, Balogh Zsolt Zalán, Tóth Tibor 2-2, Antal Hunor, Birtalan Barna 1-1, illetve Ambrus Tamás 2, Bodó Richárd, Szentes-Bíró Tamás, Bun Roland és Víz Fülöp/.
Szombat: FK Székely­ud­var­hely – Magyarország ligaválogatott 7–2 (4–1) /Mánya Szabolcs (3., 20.), Szőcs Loránd (9.), Szőcs László (17.), Balogh (23. – öngól), Szécsi Barna (29.), Bíró Attila (30.), illetve Szentes-Bíró (10.), Bula (36.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.