Nyert az SZFC

Három pont a hétvége termése

26

A harmadik forduló mérkőzéseivel folytatódott hétvégén a román labdarúgó harmadik liga, amely során a Székely­ud­var­helyi FC megszerezte idénybeli első győzelmét, míg az FK Csík­szereda elveszítette első meccsét.

Míg az első osztály szünetel a válogatottak miatt, addig a harmadik liga küzdelmei tovább folynak, amelyből nem maradtak ki a megyei csapatok sem. A Székelyudvarhelyi FC azt a Radnótot fogadta első hazai meccsén, amely csak a szövetségnek köszönheti, hogy idén is harmadik ligás. Ennek fényében az SZFC be is bizonyította, hogy jobb csapat, mint ellenlábasuk. Az első percektől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, majd fél óra elteltével kétgólos előnyre tettek szert. Erre viszont egy bombagóllal válaszoltak a vendégek. A térfélcserét követően nem változott a játék képe: támadott az SZFC, védekezett a Radnót, mígnem a 76. percben a hazaiak kapusa, Nagy a tizenhatoson kívül ért bele kézzel a labdába, amiért villant a piros lap is. A játék képe rögtön megváltozott, de jól zárt az SZFC védelme, majd egy kontra végén Locotus zárta le a meccset, kialakítva a 3–1-es végeredményt.
Az FK Csíkszereda úgy utazott el Szászrégenbe, hogy az első két fordulóban két könnyed győzelmet arattak. Ezúttal viszont elmaradt a siker. Hiába alakított ki több helyzetet, illetve ziccert az FK, nem tudtak gólt szerezni. Ellenben a házigazdákkal, akik a második félidő elején egy gyors ellentámadás végén megszerezték a győztes gólt.
Az SZFC a következő fordulóban a Kolozsvári CFR II. vendége lesz, míg az FK a Radnóti SK-t fogadja. Igaz, előtte csütörtökön Románia-kupa-meccs szerepel a prog­ramban a Bákói Aerostar ellen.

Nyert a Vasas
Letudta első bajnoki meccsét a Székelyudvarhelyi Vasas Femina női labdarúgócsapata a román első osztályban a Temesvári CFR otthonában. Elsőre úgy tűnt, kemény mérkőzés lesz a tavalyi bronzérmes Vasas és a negyedik bánságiak között, de nem így lett. Az udvarhelyi alakulat sima 8–0-s sikert könyvelt el végül.
Eredmény: Temesvári CFR – Székelyudvarhelyi Vasas Femina 0–8 (0–4) /Marinescu (17.), öngól (20.), Panova (38., 70., 73.), Vlădulescu (42.), Țabur (46., 50.)/.

III. liga, 5-ös csoport, 3. forduló
Szászrégeni Lendület – FK Csíkszereda 1–0 (0–0) /Cristian Chirilă (57.)/.
Az FK felállítása: Somogyi – Majzik, Berde, Csűrös, de Oliveira, Veres, Soufiane (Bara), Eder, Magyari (Suciu), Antal (Pál), Bajkó (Györgyi).
Székelyudvarhelyi FC – Radnóti SK 3–1 (2–1) /Cosmin Stăncuțu (26.), Robert Bolozan (30.), Miklos Locotuș (87.), illetve Marius Pastor (37.)/.
Az SZFC felállítása: Nagy – Mușea, Mintaș, Bolozan, Locotuș, Stăncuțu, Tankó, Acatrinei (Bálint, 70.), Chifu (Ungur, 65., Tudose, 76.), Györgydeák, Vékás (Cucuruzan, 46.).
A forduló további eredményei: Kolozsvári Sănătatea – Barcarozsnyói Olimpic Cetate 1–0 (0–0), Tordai Arieșul – Tasnádi Unirea 1–1 (0–1), Marosvásárhelyi MSE – Szászhermányi FC 2–1 (2–1), Besztercei Gloria – Medgyesi Gaz Metan II. 4–1 (3–0), Dési Unirea – Kolozsvári CFR II. 0–0, Nagybányai Minaur–Lénárdfalvi AFC 1–0 (0–0).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek