Nyert az olimpiai bajnok

Bartók négy gólt jegyzett a dánok ellen Fotó: mti.hu
68

Visszavágott a dán férfi kézilabda-válogatott a magyarnak a tavalyi világbajnokság nyolcaddöntőjében elszenvedett vereségért, és ezúttal az Európa-bajnokság csoportmeccsén sikerült legyőzniük. A magyarok 40 percig bírták a tempót a menet közben legjobbjukat, Mikkel Hansent elveszítő dánokkal szemben.

Bartók négy gólt jegyzett a dánok ellen Fotó: mti.hu

Elkezdődött Horvátországban, négy helyszínen, a férfi kézilabda Európa-bajnokság, amely D csoportjában a magyar válogatott is beosztást kapott. A Ljubomir Vranjes által dirigált válogatottba két székelyudvarhelyi kötődésű játékos is behívót kapott a végleges keretbe. Ott volt ugyanis az SZKC beállósa, Uros Vilovszki, illetve Bartók Dónát. Bartók ugyan már Szegeden született, de édesapja, Bartók Csaba udvarhelyi születésű, és a rendszerváltáskor telepedett ki Magyarországra és lett a Szeged, illetve a magyar válogatott meghatározó játékosa.
Viszont sem Vilovszki, sem Bartók nem tudta megakadályozni a dán válogatottat a győzelem felé vezető útban. Az első félidő igencsak masszív, de váltakozó játékot hozott, amely végén a dánok megléptek kettővel, bár védekezésben és támadásban is jó teljesítményt nyújtott a magyar együttes. A második felvonás első tíz percében még sikerült tartani a lépést a dánokkal, sőt az egyenlítés is összejött, majd érdekes módon a meccs fordulópontját Mikkel Hansen a dánok csillagának kiválása – három kétperces – jelentette. A dánok ekkor még jobban összekapták magukat, és eldöntötték a találkozó sorsát.
A magyar együttes ma – az előző kontinenstornán ezüstérmes – Spanyolországgal, szerdán pedig Csehországgal találkozik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

Eredmények
A csoport, Split, 1. forduló: Izland – Svédország 26–24 (15–8), Horvátország – Szerbia 32–22 (14–9). A második forduló találkozói – Szerbia – Svédország és Izland – Horvátország – tegnap este lapzárta után értek véget.
B csoport, Porec, 1. forduló: Franciaország – Norvégia 32–31 (15–17), Fehéroroszország – Ausztria 27–26 (14–12). A második forduló találkozói – Ausztria – Franciaország és Norvégia – Fehéroroszország – tegnap este lapzárta után értek véget.
C csoport, Zágráb, 1. fordu­ló: Macedónia – Szlovénia 25–24 (11–11), Németország – Montenegró 32–19 (17–9). A 2. fordulóban, ma: Szlovénia – Németország (19.15), Montenegró – Macedónia (21.30).
D csoport, Varasd, 1. forduló: Spanyolország – Csehország 32–15 (16–9), Magyarország – Dánia 32–25 (14–12). A 2. fordulóban, ma: Magyarország – Spanyolország (19.15), Csehország – Dánia (21.30).

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.