Nyert a VSK Csíkszereda

Hozták a kötelezőt

49

Tizennégy pontos különbséggel nyerte meg szombaton késő délután a VSK Csíkszereda a hazai férfikosárlabda-bajnokság középszakaszának hetedik fordulójára kiírt mérkőzését. A csíkiak az első pillanatoktól uralták a Târgu Jiu elleni találkozót, s noha hajtottak a legkevesebb tizenhét pontos sikerre, az ellenfél hat másodperccel a vége előtt szerzett egy triplát, így csak tizennégy pontos VSK-győzelemmel zárult a meccs

Pierce-nek a szombati meccsen is összejött a zsákolás Fotók: László F. Csaba

A vártnál könnyebb ellenfélnek bizonyult a Târgu Jiu SE a VSK Csíkszereda számára, ám a szombati találkozónak kettős tétje volt csíki szempontból. Mindkét gárda a középszakasz Kék csoportjában a negyedik, utolsó továbbjutást jelentő helyre pályázik, a VSK-nak a győzelem mellett fontos lett volna, hogy legalább tizenhét ponttal nyerjen. Ezt a vendégek meghiúsították az utolsó támadásuk során: Singleton triplájával tizennégyre faragták az oltyánok hátrányukat.


A nyolcfős Târgu Jiu egyébként tisztesen helytállt a mérkőzés során, igaz, csak másfél percig tudtak vezetni a meccs alatt, és többnyire a csíkiak akarata érvényesült. Az első negyed hétpontos csíki vezetéssel zárult, a második játékrész elején kettőre faragták hátrányukat a vendégek, de a nagyszünetre már tizennégy pontos előnyben voltak a hazaiak. A harmadik játékrész elején a vendégek bekeményítettek, és kilencre faragták hátrányukat, ám a VSK kosarasai magukra találtak, és tizenhétre növelték előnyüket az utolsó negyedre. Az utolsó játékrészben 12 és 17 pont között ingott a csíki előny, és úgy tűnt, a győzelem mellett meglesz a kitűzött pontkülönbség is, de a vendégek az utolsó pillanatban szereztek egy triplát, így tizennégy ponttal nyerte meg a VSK Csíkszereda a meccset.

Eredmények
Férfikosárlabda-bajnokság, középszakasz, Kék csoport, 7. forduló: VSK Csíkszereda – Târgu Jiu SE 90:76 (24:17, 23:16, 18:21, 25:22). A hazai pontszerzők: Pierce 21 (1 x 3), Simeunovic 17 (1 x 3), Movileanu 14 (1 x 3), Magusar 13 (1 x 3), László Arnold 8 (2 x 3), Damian 7 (1 x 3), Olariu 5 (1 x 3), László Botond 5 (1 x 3); Bukaresti Rapid – VSK Marosvásárhely 65:85, VSK Focșani – VSK Máramarossziget 98:83.
A csoport állása: 1. Marosvásárhely 48 pont (23/2), 2. Má­ramarossziget 42 p. (17/8), 3. Focșani 40 p. (15/10), 4. Târgu Jiu 37 p. (12/13), 5. VSK Csíkszereda 36 p. (11/14), 6. Rapid 35 p. (10/15).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek