Nyerni kell a folytatásért

89

Nagyon egyszerű, de ugyanakkor végtelenül nehéz feladat elé néz a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga elődöntőjének harmadik és negyedik összecsapásán. Egyszerű, hiszen győzni kell, míg nehéz, hiszen a címvédő DVTK Jegesmedvék az ellenfél. A Sportklubnak ugyanakkor szüksége van a győzelemre, ha nem szeretné, hogy véget érjen ez a sorozat számára.

Meg kell állítani a miskolci csatárokat

Összesítésben 2–0-s hátrányból várhatja a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga elődöntőjének hazai meccseit a címvédő DVTK Jegesmedvék ellen. A ma és holnap a Vákár Lajos Műjégpályán 19 órai kezdettel rendezendő két találkozó élet-halál harc lesz a kék-fehérek számára.
Élet-halál, hiszen két vereséggel véget ér az idei szezon a sorozatban, míg egy-egy győzelemmel maradna esély a döntőbe jutáshoz is. Ez persze nagyon nehéz feladat lesz az igencsak masszív és a hibákat könyörtelenül kihasználó DVTK Jegesmedvék ellen. És erre jó példa mindkét miskolci találkozó. Az elsőn már 5–1-re is vezetett a DVTK, remek százalékban használták ki a kék-fehérek megingásait. Majd a második meccsen is, amely döntő harmadában elég volt két megingás és rögtön kétgólos előnyhöz jutottak a borsodiak, amelyet végül sikerült megtartaniuk és behúzni a meccset.
A Leo Gudas–Hozó Levente edzőpáros által felkészített csapat viszont már az első meccs után tanult a hibáiból, és most újfent ezt kell tegye. Valamivel frissebbek lesznek a lábak és a fejek is. Ugyanakkor továbbra is nagyon oda kell figyelni a védekezésre.
A Csíkszeredai Sportklub az első és a második miskolci mérkőzésen is panasszal élt a fegyelmi bizottságnál. Az elsőn Magosi Bálint eltiltását kérték, miután a csapat kapitányát, Papp Szabolcsot vette ki a játékból, kéztörést okozva neki, amely miatt két-három hét kihagyás vár a hátvédre. A második meccs után Tóth Adrián Szcsasztlivij ellen elkövetett lágyékszúrása miatt élt panasszal. Az első eset miatt Magosi egyfordulós eltiltást kapott, míg a Tóth Adrián elleni kérést elutasították.
Ugyanakkor – lapunk információi szerint – a két soron következő hazai mérkőzést két külföldi bíró fogja dirigálni. Mindezt nem a Sportklub kérte, hanem a Magyar Jégkorong Szövetség döntötte el.
A kék-fehérek előtt adódó feladatról Leo Gudas vezetőedzőt kérdeztük, aki megjegyezte, hogy a csapat saját játékát fogja tovább is játszani, és a győzelem érdekében állnak jégre.
– Nagyon nehéz két meccs elé nézünk, hiszen a Miskolc egy kiváló csapat. Az első meccsen nagyon közel voltunk ahhoz, hogy akár meg is nyerjük azt, míg a másodikban is megvoltak a lehetőségeink. Ezúttal is azzal a szándékkal állunk fel a jégre, hogy megnyerjük a meccset. Abból kell kiinduljunk, hogy mindkét meccsen jó játékot mutattunk, így sok változást nem tervezek eszközölni a csapaton. A saját hokinkat kell játsszuk és annak is a legjobbját – fogalmazott Leo Gudas vezetőedző.

Erste Liga, elődöntő
1. meccs: MAC Budapest – Brassói Corona 4–0 (0–0, 1–0, 3–0) /Brown (35.), Somogyi (41., 42.), Orban (55.).
2. meccs: MAC Budapest – Brassói Corona 5–3 (0–1, 2–2, 3–0) /Somogyi (36., 39.), Pozsgai (41.), Dudas (58.), Klempa (60.), illetve Mihály Á. (4., 24., 28.)/.
3. meccs: Brassói Corona – MAC Budapest 1–3 (1–2, 0–0, 0–1) /Knyazeev (3.), illetve Brown (1., 47.), Somogyi (16.).
A párharc negyedik mérkőzését tegnap este lapzárta után rendezték Brassóban.

1. meccs: DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub 6–5 (3–1, 2–3, 1–1) /Magosi (4., 24.), Ritó (6.), Galanisz (19., 21.), Rantanen (58.), illetve Szcsasztlivij (6.), Fodor (25.), Taratuhin (28.), Valchar (35.), Bíró T. (49.)/.
2. meccs: DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub 4–2 (0–0, 2–2, 2–0) /Rantanen (23.), Ha­jós (32.), Miskolczi (47.), Magosi (52.)/.
A 3. és 4. mérkőzést Csíkszeredában rendezik ma és holnap egyaránt 19 órától. A mérkőzés belépői férfiak számára 20, míg nők számára 15 lejbe kerülnek.
A párharc állása: 2–0 a DVTK javára.

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 13-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek